Politicianul consideră că partidul a fost aruncat „cu iresponsabilitate” într-o groapă și pledează pentru „refacerea șansei unei guvernări normale” pentru România.

„De câteva zile, cineva a dat cu piciorul la toată munca noastră și mi se rupe inima când văd cum, în câteva săptămâni, a fost distrusă unitatea PNL și a fost aruncată în aer coaliția. Va trebui să ne mobilizăm și să câștigăm în 25 septembrie, pentru că nu există altă soluție, suntem condamnați să câștigăm. Doar noi putem, împreună cu cei care vor veni la Congres, să scoatem partidul din groapa în care a fost aruncat cu iresponsabilitate și să refacem șansa la o guvernare normală pentru România, care să dea românilor ceea ce merită fiecare, o guvernare performantă”, scrie Ludovic Orban.

Scandalul în coaliție a început săptămâna trecută după ce ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost demis de Florin Cîțu. În consecință, USR PLUS s-a aliat cu AUR pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva premierului.

Ludovic Orban povestește despre înțelegerea pe care a avut-o cu Florin Cîțu

Politicianul a anunțat că a avut o înţelegere cu Florin Cîţu, dar acesta a încălcat-o și astfel a devenit contracandidatul său la şefia partidului.

Conform înțelegerii, Ludovic Orban urma să rămână liderul PNL, iar Florin Cîțu premier și apoi guvernator al BNR, la încheierea mandatului lui Mugur Isărescu.

”Putem câștiga alegerile din 2024”

Ludovic Orban își încheie, totuși, postarea de pe Facebook cu un mesaj pozitiv: „Dacă la Congresul din data de 25 septembrie va fi un vot liber și secret, PNL își va reveni și va avea capacitatea de a se pregăti serios pentru o guvernare performantă, în urma căreia să putem câștiga toate alegerile din 2024”, a aduăgat acesta.