Conform programului premierului postat pe site-ul Guvernului, Ludovic Orban va face o vizită la Brașov pe șantierul spitalului modular ATI pentru pacienții cu COVID-19.

De la ora 11.00 va participa la prezentarea proiectului noii Săli Polivalente din Brașov, iar la 11.30, va face o vizită la șantierul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, unde va face și declarații de presă.

Ludovic Orban va participa apoi de la ora 12.15 la prezentarea proiectului Spitalului Regional de Urgență Brașov, iar de la 12.30 va participa la evenimentul de semnare a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului de reabilitare și modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet, urmate iar de declarații de presă.

În fine, de la ora 19.00 este programată ședință de Guvern unde se va discuta, printre altele, despre măsurile de combatere a pandemiei de coronavirus.

Ce măsuri apar de la 1 septembrie

Conform deciziei Guvernului, după discuții cu reprezentanți din HoReCa, de la 1 septembrie spațiile închise din restaurante vor fi deschise, dar vor rămâne anumite restricții printre care și distanțarea fizică. În plus, persoanele care vor intra în restaurant trebuie să poarte masca de protecție.

„La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor”, declara ieri Dragoș Petrescu, președintele patronatului HORA.

„Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării. În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul.

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în restaurante și activitatea HoReCa, cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru acei operatori care nu respectă aceste reguli”, a mai declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA.