Potrivit premierului Ludovic Orban, un contract pentru construcția continuării centurii orașului Târgu Jiu se va face în termen de maxim zece zile.

”Va fi semnat contractul de construcţie a restului de lucrări care au mai rămas de executat din centura Târgu Jiu în termen de maxim 10 zile”, este mesajul premierului Ludovic Orban.

Contractul inițial a fost câștigat de o firmă italiană însă acesta a fost reziliat după câteva luni deoarece proiectul inițial era unul greșit. În urma acestei situații, Compania de Drumuri s-a văzut nevoită să facă o nouă licitație.

Potrivit premierului Orban, noul constructor este tot o firmă italiană care a primit peste 200 de milioane de lei pentru a termina lucrarea începută.

După ce va fi terminată, centura va putea prelua o treime din traficul din oraș. Centura în cauză va fi construită peste Drumul Național 66. Acesta traversează, de la sud la nord, orașul Târgu Jiu.

Orban a mai anunțat construcția unui drum important

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la semnarea contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru Drumul Expres Găeşti-Ploieşti, că acesta este un drum necesar, care va asigura şi centură ocolitoare pentru oraşul Găeşti.

Contractul are valoarea de 15,8 milioane de lei şi o durată de implementare de 24 luni. La acest moment, drumul expres nu are definitivat exact traseul, acest lucru urmând să fie stabilit în cadrul contractului semnat marţi la Găeşti. După încheierea acestui contract urmează procedura de licitaţie pentru execuţia lucrărilor.

”Orban: Eu sunt legat de DN 72”

„Cei din Găeşti îşi doresc, pe bună dreptate, de o lungă perioadă de timp, să scape de traficul greu care tranzitează Găeştiul chiar prin centrul oraşului. Găeşti are nevoie de o centură ocolitoare şi iată că astăzi punem bazele proiectului care va duce la această soluţie de construcţie a centurii care va fi parte din drumul expres Ploieşti-Găeşti, un drum necesar care urmează să facă legătura între Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi când va fi gata şi până la Braşov şi A1″, a declarat premierul Ludovic Orban.

Primul ministru a spus că în 2008, când era ministru al Transporturilor, a semnat contractul de modernizare a DN 72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

„Nu este întâmplător faptul că eu sunt legat de DN 72, deoarece în calitate de ministru al Transporturilor, am semnat în 2008 reabilitarea DN 72, care, sigur, nu s-a terminat în mandatul meu, dar a fost realizată în baza contractului semnat în mandatul meu, care a fost singura lucrare importantă în infrastructura de transport în judeţul Dâmboviţa.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea