Conform unui proiect legislativ depus recent la Parlament, industria HoReCa ar putea să primească o mână de ajutor prin redeschiderea restaurantelor și barurilor din interiorul clădirilor. Propunerea vine din partea PMP, iar deputatul Ionuţ Simionca consideră că această măsură este necesară pentru a salva această industrie puternic afectată de pandemia de coronavirus, transmite Adevărul.

„După ce am stat de vorbă cu mai mulţi proprietari de hoteluri, baruri şi restaurante din judeţul Bistriţa-Năsăud, am depus la Parlament o iniţiativă legislativă care vine în ajutorul celor din industria HORECA. Este o industrie profund afectată de măsurile luate de Guvern pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus. O parte din antreprenorii din domeniu sunt la un pas de faliment, iar cifrele lor de afaceri s-au prăbuşit. Toţi îşi doresc o gură de oxigen.

Prin iniţiativă legislativă, am propus redeschiderea acelor restaurante, baruri, unităţi de alimentaţie publică care au spaţii special amenajate în acest scop în interior – cu păstrarea unor condiţii igienico-sanitare minime, cum ar fi: distanţă minimă de 2 metri între mese, maxim 4 persoane la o masă şi departajarea spaţiului comun prin panouri de separare între mese”, a declarat deputatul Ionuţ Simionca.

Acesta este de părere că inițiativa legislativă ar trebui adoptată cât mai repede de Parlament pentru a veni în ajutorul industriei HoReCa.

„Cred că această reglementare trebuie să fie adoptată cât mai repede în Parlament, altfel punem industria pe butuci şi mii de oameni din judeţul nostru vor rămâne din toamnă fără locuri de muncă”, consideră Simionca.

Conform măsurilor în vigoare de prevenire a răspândirii coronavirusului, prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise, între orele 6 şi 24, la terasale din exteriorul clădirilor, în aer liber doar cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Documentul cu expunerea de motive pentru această inițiativă legislativă îl puteți citi aici.