„Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HoReCa prin măsuri total disproporţionate faţă de situaţia reală, astăzi fiind afectaţi în mod direct de aceste restricţii nejustificate 400.000 de angajaţi, precum şi aproximativ 210.000 de angajaţi şi furnizori de produse, materii prime şi servicii.

Ne dorim protejarea intereselor industriei ospitalităţii şi să îi sprijinim pe toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Timişoara doreşte să îşi poată întâmpina oaspeţii la fel de bine şi în viitor”, a transmis preşedintele HORETIM, Corina Macri, conform comunicatului.

HORETIM anunță că va protesta

HORETIM anunţă că va protesta la Bucureşti pentru a apăra interesele membrilor săi în comunitate deoarece „situaţia cu care se confruntă acest sector de activitate este fără precedent”.

„Organizaţia patronală HORETIM, reprezentanta industriei ospitalităţii timişorene, susţine şi apără interesele membrilor săi în comunitate. Situaţia cu care se confruntă acest sector de activitate este fără precedent, iar criza economică generată de pandemie aduce antreprenorii din domeniu în pragul colapsului.

Ne alăturăm colegilor din Bucureşti şi susţinem protestul nostru astăzi, prin oprirea activităţii HoReCa şi întâlnirea membrilor din industrie în Piaţa Unirii, pentru a explica deschis situaţia ospitalităţii la zi şi prognozele dure pentru viitorul imediat”, este scris în comunicatul HORETIM.

Preşedintele HORETIM transmis că industria HoReCa este în prezent cea mai afectată, ca urmare a crizei cauzate de pandemie şi a măsurilor restrictive instaurate de autorităţi.

Conform acesteia, industria HoReCa a înregistrat un declin care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% faţă de primele şase luni ale anului trecut şi a determinat suspendarea activităţii în cazul a peste 40% dintre operatori.

De asemenea, restricţionarea vânzării şi a consumului în restaurant nu rezolvă dificultăţile statului în a asigura respectarea legii, iar prin aceste restricţii se aduc mari prejudicii industriei ospitalităţii în ansamblu, susține Corina Macri.