Ludovic Orban a fost întrebat de ce consideră că ar fi un președinte PNL mai bun decât Florin Cîțu. „Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”, a fost răspunsul liderului PNL.

Totodată, acesta a vorbit și despre avantajele pe care le are. Liderul PNL a subliniat faptul că el pe de altă parte simte paridul și are capacitatea de a aduna informațiile necesare pentru luarea celor mai bune decizii.

Orban a mai adăugat faptul că deși a ajuns în funcții publice, niciodată nu și-a ”pierdut mințile”, subliind faptul că, în opinia sa PNL este o echipă.

„Simt partidul, simt pulsul și am capacitatea de a lua toate informațiile necesare pentru a propune deciziile cele mai bune. (…) De asemenea, aici e vorba de niște calități umane. Pe mine faptul că am ajuns în funcții publice nu m-a făcut să-mi pierd mințile. (…) Pentru mine, PNL în ansamblu său este o echipă.

Suntem într-o coaliție dificilă și este nevoie de foarte multă experiență în materie de negocieri. (…) Nu în ultimul rând, este vorba și de capacitea de a pune în practică un program”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre poziția lui Florin Cîțu

În ceea ce îl privește pe Florin Cîțu, liderul PNL este de părere că premierul țării este ăn faza în care „trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge și pe alții” că poate fi liderul formațiunii.

„Trebuie să-ți repeți de 20 de ori. Ca să convingi pe alții, trebuie să fii tu convins. Probabil el e în faza în care trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge și pe alții”, adaugă Orban.

Totodată, actualul lider PNL a mai adăugat că nu a încercat să îl determine pe Flori Cîțu să renunțe la candidatura la șefia formațiunii, ba chiar recunoaște că a fost surprins de acest lucru.

„Pentru mine a fost o surpriză că și-a anunțat candiatura. Chiar a fost o surpriză”, conchide Orban.

Amintim faptul că Congresul PNL la care se va alege președintele PNL va avea loc în 25 septembrie. Până în prezent s-au înscris Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președinte al Camerei Deputaților, și Florin Cîțu, premier.