Lucian Bode consideră că ar trebui înființată o școală de administrație locală unde să predea liberalii din toată România

Așadar, secretarul general al PNL a fost prezent joi, 26 mai, la Liga Aleşilor Locali a formațiunii, unde a subliniat că țara noastră traversează „o perioadă încărcată de crize multiple”. Din acest motiv, susține Lucian Bode, trebuie înființată o Şcoală de Excelenţă în Administraţie Locală, unde liberalii să predea lecţii de administraţie locală.

„Traversăm o perioadă încărcată de crize multiple, cea mai gravă fiind cea de securitate provocată de agresiunea nejustificată a Rusiei împotriva Ucraine. V-aţi asumat răspunderea, cei peste 1.200 de primari liberali, consilieri judeţeni şi locali. Liga Aleşilor Locali este inima PNL care bate cu putere în toate colţurile României şi pentru a menţine cât mai puternic bătăile acestei inimi e nevoie de oameni care iubesc ceea ce fac şi care se dedică comunităţilor din care fac parte.

Sunteţi cea mai importantă interfaţă în relaţia cu cetăţenii. De departe PNL are cei mai performaţi primari, preşedinţi de consilii judeţene, echipe la nivel local. Această resursă preţioasă trebuie valorificată la adevărata valoare. Cred că trebuie să înfiinţăm o Şcoală de Excelenţă în Administraţie Locală, unde cei mai buni liberali să predea în România. Sunt convins că va fi un proiect de succes. Cele mai dezvoltate comunităţi locale sunt conduse de administraţii liberale”, a declarat Lucian Bode.

Bode spune că tinerii sunt atrași de municipiile conduse de primari liberali

De asemenea, acesta a spus că formațiunea sa are „municipii magnet conduse de primari liberali” care „atrag tineri pentru foarte bune condiţii de viaţă”.

„Avem municipii magnet conduse de primari liberali precum Cluj napoca, Oradea şi mai nou Constanţa care atrag tineri pentru foarte bune condiţii de viaţă. Nu ne vom opri aici. Mai avem de cucerit reduce politice, de convins oamenii că liberalii ştiu să facă politică în folosul cetăţenilor. Statul liberal nu e un concept abstract, e un spaţiu viu care se construieşte cu fonduri europene, cu expertiză şi cu foarte, foarte multă muncă.

Guvernul Ciucă a sprijinit comunităţile locale. Nimic nu ne poate opri din acest maraton al dezvoltării României, în care punem la bătaie proiecte de dezvoltare a administraţiilor locale, de digitalizare. Noi, PNL trebuie să le arătăm românilor că prin ceea ce facem suntem singură opţiune viabilă”, a completat Lucian Bode.