Lovitură totală pentru Liviu Dragnea! Are un dosar la DNA! Fostul șef al celor de la PSD ar putea încasa ani grei de pușcărie. Acuzațiile procurorilor sunt extrem de grave. Chiar avocata lui Dragnea a spus totul, la ieșirea de la DNA.

Liviu Dragnea are un nou dosar

Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, are un nou dosar la DNA. Acesta este urmărit penal în dosarul vizitei efectuată în 2017 în SUA. Declarația a fost făcută, la ieșirea de la sediul DNA, de avocata acestuia, Flavia Teodosiu.

Ce infracțiune a comis Dragnea?

Infracțiunea de căre îl acuză procurorii anticorupție este trafic de influență.  Avocata lui Liviu Dragnea a explicat ca fapta de trafic de influenta nu ar avea ca stare de fapt situația prezentata pana la acest moment în presa, respectiv ca Liviu Dragnea si-ar fi folosit influenta pentru numirea unui consul la Bonn pentru ca respectivul la rândul sau sa isi folosească influenta pentru ca Dragnea sa fie invitat la Casa Alba.

Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, a fost adus joi de la penitenciarul Rahova la sediul DNA pentru a discuta cu procurorii.

Liviu Dragnea a participat în 2017 la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA. În fotografiile apărute publice la acea vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donald Trump.

Ce a spus George Maior

În 10 septembrie 2019, George Maior, ambasadorul României în SUA și fostul director SRI, a declarat la ieșirea din sediul DNA, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar care vizează vizita în SUA a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Maior a spus că discuția a fost „plăcută”.

„(a fost chemat, n.r.) În calitate de martor în legătură cu dosarul vizitei fostului președinte al Camerei Deputaților în SUA. Demult timp voiam să vin, discuție forate plăcută cu domnii procurori. Dosarul este în procedură, nu pot oferi detalii, dar discuția foarte plăcută”, a declarat Maior la ieșirea din sediul DNA. „Ce informații există, am dat”, a mai spus Maior.

Fostul director SRI a spus, întrebat cu privire la afirmațiile fostului lider PSD, Dragnea, când anunța, la finalul anului 2018 că i-a fost deschis un dosar în legătură cu vizita în SUA: „Domnul Dragnea putea să zică orice. Discuția foarte plăcută in calitate de martor, mâine mă întorc în SUA”.

George Maior a precizat că nu a fost implicat în organizarea vizitei în America și nici ambasada: „Ca martor, poți să spui multe despre contextul unei vizite”.

Întrebat cum vede protocoalele încheiate de SRI, Maior a spus că sunt un lucru bun: „Așa consider”.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea