Liviu Dragnea își face planul în spatele gratiilor. El se pregătește să fie eliberat. Fostul mare lider al PSD mai încearcă însă ca sentința care l-a dus după gratii să fie anulată. Liviu Dragnea a fost dus la spital luni seara pentru a fi supus unor pentru investigații medicale. Chiar dacă s-a vindecat de coronavirus, fostul lider al Partidului Social Democrat suferă din cauza unei alte probleme de sănătate.

Procesul are loc astăzi, la Instanța Supremă. Fostul șef PSD execută pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare. El a fost condamnat în celebrul dosar al angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Fosta șefă a instituției, condamnată și ea, a fost deja lăsată în libertate.

Liviu Dragnea vrea ca judecătorii să analizeze din nou sentința, conform Realitatea PLUS. El a contestat în permanență verdictul dat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Dragnea pregătește terenul

Potrivit informațiilor, el pregătește terenul pentru a cere eliberarea. În curând va putea să depună documentele. Dragnea trebuie să execute cel puțin 2 ani și 4 luni din pedeapsa de 3 ani și 6 luni. Sentința a primit-o în dosarul angajărilor fictive, în anul 2019. Din această perioadă vor fi scăzute și zilele pe care Liviu Dragnea le-a câștigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

Potrivit estimărilor, cel mai devreme Liviu Dragnea ar putea să iasă din penitenciar la finalul primăverii sau chiar în lunile de vară ale acestui an. În momentul în care va părăsi penitenciarul îl așteaptă un alt dosar. Este vorba de celebrul Castel Drum în care a fost inculpat în anul 2020. În acest dosar este acuzat de fraudă cu fonduri europene și guvernamentale.

După ieșirea din pușcărie, Dragnea s-ar putea întoarce în politică. Cel puțin așa s-a speculat la un moment dat. Un apropiat al acestuia e de altă părere. Fostul secretar general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, afirmă că zvonurile potrivit cărora el și Liviu Dragnea ar urma să plece la un alt partid nu sunt adevărate.