Mai precis, fostul lider social-democrat, Liviu Dragnea, a fost dus la Clinica RMN Tineretului, pentru a fi supus unor investigații la coloană. Chiar dacă acesta s-a vindecat de coronavirus la începutul lunii ianuarie a acestui an, fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, informa că Liviu Dragnea are dureri mari la coloană.

Sursele știripesurse.ro informează că fostul lider al social-democraților va face luni un RMN la coloană, la singurul RMN deschis în București. Din informațiile acestor surse, costurile vor fi suportate de ANP. Trebuie menționat că prețul pentru o astfel de investigație pornește de la 400 de lei.

Problemele de sănătate ale lui Liviu Dragnea

În urmă cu o lună, Codrin Ștefănescu anunța printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook că fostul lider PSD a fost confirmat cu coronavirus și că a fost transferat la Penitenciarul-Spital București-Jilava.

La câteva zile de la acest anunț, fostul secretar general al PSD spunea că starea lui Liviu Dragnea s-a agravat și că apropiații nu mai pot lua legătura cu fostul lider. În acest context, Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis un comunicat de presă prin care informa că niciun pacient aflat în spitalul penitenciarului Jilava nu este în stare gravă.

De ce se află Liviu Dragnea în închisoare

În mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Legea prevede că acesta poate cere eliberarea condiționată după executarea a cel puțin două treimi din durata pedepsei, doar dacă și-a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare și dacă instanța are convingerea că s-a îndreptat și că se poate reinedra în societate.

Așadar, fostul lider PSD ar putea ieși din închisoare în toamna acestui an.

Sursă foto INQUAM / Octav Ganea