Gigi Becali nu mai reuşeşte să câştige titlul de campioană cu FCSB de ani buni, dar pierde şi bani importanţă. În afara de transferul lui Dennis Man la Parma, Becali a cam fost pe pierdere.

Sute de mii de euro pierduţi de Gigi Becali

Unul dintre fotbaliştii de care FCSB s-a despărţit în această vară, Alexandru Stan, a reprezentat o adevărată gaură în bugetul lui Becali. Datorită acestuia, latifundiarul din Pipera a decis să le facă jucătorilor două contracte, unul pe un an și unul pe termen lung care e înregistrat doar după evoluții bune.

În ultimii aproape 2 ani și jumătate, un singur meci a jucat Alexandru Stan pentru echipa vicecampioană. Efortul financiar pe care patronul l-a făcut în cazul său, mai ales raportat la cât a evoluat, e unul care poate sta în topul celor mai nefericite transferuri.

În vara lui 2018, FCSB l-a achiziționat pe Alexandru Stan de la Astra, club cu care Becali avea o relație extrem de apropiată și cu care dezvoltase o filieră de transferuri din care au mai făcut parte mulți jucători, în frunte cu Alibec, Morais, Boldrin, Amorim, Budescu, Teixeira.

300.000 de euro a dat Gigi Becali pe Alexandru Stan

Stan l-a costat pe Becali 300.000 de euro, o sumă importantă ținând cont de vârsta fotbalistului la acel moment: 29 de ani și jumătate! În prima jumătate de an, turul sezonului 2018-2019, Stan a jucat 13 meciuri, dintre care 11 au fost ca integralist.

Alexandru Stan s-a accidentat grav la genunchi, în martie 2019. A urmat o operație și o recuperare care a durat multe luni. În vara lui 2019, Becali a intervenit în mod brutal. Stan a suferit o recidivă la genunchi, dar modul în care s-a produs reaccidentarea fostului fundaș stânga e unul fără precedent.

La returul cu Alașkert, în turul 2 preliminar din Europa League, meci care s-a disputat pe 1 august 2019, Gigi Becali a dat ordin ca Stan să joace titular. Antrenorul de la acea vreme, Bogdan Andone, i-a transmis că fotbalistul încă nu e 100% refăcut după ce fusese operat pe 28 martie.

„Se antrenează?”, a întrebat Becali, iar după ce i s-a transmis că Stan abia a reluat pregătirile și va exista un risc major dacă va fi folosit, Becali și-a reafirmat poziția: „Să joace așa!”, conform gsp.ro.

Stan a fost trimis pe teren, dar în finalul reprizei a cedat. A fost schimbat la pauză, iar verdictul a fost unul crunt: recidivă la genunchiul operat. Încă minimum 6 luni out! Din acel moment, el n-a mai reapărut într-un meci oficial la prima echipă.

Recuperarea a fost extrem de greu de realizat, a fost introdus în șomaj tehnic în primăvara lui 2020, însă a contestat decizia la comisii și, la fel ca alții, în frunte cu Planici și Adi Popa, a câștigat. Deși n-a mai fost reprimit în lotul echipei mari, Stan și-a încasat lună de lună salariul pe care semnase atunci când a fost achiziționat de la Astra: 10.000 de euro net.

Așa a ajuns la aproape 360.000 de euro în 3 ani. Pentru Becali, a fost un consum total de 640.000 de euro. Cum el a jucat doar 14 meciuri, rezultă un preț incredibil pătit pentru serviciile lui Stan. Peste 45.000 de euro pentru fiecare meci disputat și peste 600 de euro pentru fiecare minut petrecut pe teren de acesta!