Chiar nu vede Klaus Iohannis că împotriva sa a fost pusă la cale o Conspirație având drept țel plecarea de la Cotroceni, fie prin demisie, fie prin suspendare?!

Comentatorul politic Ion Cristoiu este de părere că împotriva președintelui Klaus Iohannis a fost pus la cale un plan care are ca scop plecarea sa de la Palatul Cotroceni. Într-o nouă opinie pe blogul său, Ion Cristoiu notează că timp de 7 ani, de când a fost ales președinte în 2014, ”regimul  Iohannis se definește printr-un evident dispreț față de Transparență.”

”Inutil să mai spun că Transparența izvorăște din credința Demnitarului în condiția sa de Slujitor al Poporului. Dezvăluind fiecare întîmplare publică în realitate ei, dai seamă Poporului. Inutil să mai spun că transparența e de un real ajutor chiar Demnitarului.”, notează acesta.

Numeroare momente care nu au fost explicate românilor

Ion Cristoiu notează că de la începutul crizei cu care se confruntă România au existat numeroare momente care ar fi trebuit explicate românilor, însă nimeni nu a făcut acest lucru.

Unul dintre momentele care avea nevoie de clarificări a fost revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. La vremea aceea, Florin Cîțu, care încă era premierul României, ar fi trebuit să explice poporului motivele care au dus la revocarea lui Stelian Ion. Însă acesta nu a fîcut-o, scrie Ion Cristoiu.

”De la 1 septembrie 2021 pînă azi, Criza politică a cuprins numeroase momente care n-au fost explicate Poporului Român. Revocarea lui Stelian Ion, ministrul Justiției din partea USR, a fost factorul declanșator al Crizei. Deși a existat o Anexă la Acordul de Guvernare, semnată în aprilie 2021, pentru ieșirea din Criza provocată de revocarea lui Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu n-a catadicsit să explice pe larg Poporului motivele revocării.”, scrie comentatorul politic.

Klaus Iohannis a fost de acord cu deciziile luate de premier

De cealaltă parte, după revocarea din funcție a lui Stelian Ion, Klaus Iohannis nu a explicat nici el nimic, fiind de acord cu decizia luată de premier.

Ion Cristoiu subliniază că președintele este cel care a dus la o Coaliție USR-PNL, motiv pentru care are fi trebuit să se gândească la faptul că decizia premierului va rupe de tot Coaliția care era oricum afectată de revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

”Klaus Iohannis a fost de acord cu decizia premierului. Importanța covîrșitoare a semnării de către Klaus Iohannis a Decretului de revocarea cerea din partea președintelui o dare de seamă făcută Poporului român.

De ce a semnat Decretul? A avut vreun rol în decizia luată de premier? Klaus Iohannis a nășit, ca să-i spun așa, Coaliția PNL-USR. Cînd a semnat Decretul nu s-a gîndit că se face praf Coaliția? Nu s-a gîndit că se declanșează o Criză care pune la îndoială chiar imaginea Dreptei? Klaus Iohannis n-a catadicsit să se explice.

Pe acest fond au apărut zvonurile. Toate defavorabile lui Klaus Iohannis. Cel mai grav – s-a supărat pe Stelian Ion pentru că acesta a vrut să-i ia pixul cu care promova procurorii – n-a fost contracarat de președinte. În electoratul USRPLUS s-a format credința că președintele vrea să aibă procurorii la discreție.”, mai notează Ion Cristoiu pe blogul său.

”Un alt moment păstrat în mister total”

Comentatorul politic aduce în atenția cititorilor un alt moment important care nu a fost nici el explicat poporului. Acesta notează că în data de 25 octombrie presa din România scria că președintele Klaus Iohannis i-a convocat pe Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru a discuta actuala situație.

Întâlnirea nu a fost confirmată și nici infirmată de președintele Klaus Iohannis sau de Florin Cîțu, subliniază Ion Cristoiu.

”A avut loc această întîlnire? Dacă da, pe ce temei constituțional? O dată cu desemnarea lui Nicolae Ciucă drept premier, misiunea președintelui în formarea noului Guvern se încheie. Klaus Iohannis e președintele României și nu super președintele PNL. În ce calitate i-a convocat pe cei doi la Cotroceni? În ce calitate le-a cerut ca Nicolae Ciucă să aibă un mandat mai flexibil. Mandatul de formare a unui Guvern minoritar PNL-UDMR i-a fost dat lui Nicolae Ciucă joi, 21 octombrie 2021de BPN. Flexibilizarea mandatului poate fi decisă tot de BPN. În ce calitate a cerut președintele României flexibilizarea mandatului?

Să admitem că așa s-a întîmplat.
În aceste condiții se ridică întrebarea:
Dacă luni, 25 octombrie 2021, seara, Klaus Iohannis a cerut lui Florin Cîțu flexibilizarea mandatului, de ce nici miercuri, 27 octombrie noaptea, BPN nu s-a întîlnit să decidă asta.

Cînd scriam aceste rînduri, aflu din surse că PNL va decide joi, 28 octombrie 2021, începerea negocierilor cu USR. Asta înseamnă o reunire a BPN, cel tîrziu joi, 28 octombrie 2021, dimineața. Programul de Guvernare și lista trebuie depuse pînă sîmbătă, 29 octombrie, la miezul nopții. Formarea unei majorități PNL-UDMR-USR înseamnă negocierea unui Program de Guvernare comun celor trei partide, a unui nou Acord și a unei liste. Sînt atît de docili cei de la USR încît să nu negocieze sîngeros cu PNL?

Nu știm nici acum dacă reuniunea de la Cotroceni a avut loc și dacă s-a discutat flexibilizarea mandatului.
Știm sigur că în absența mimei transparențe, au înflorit zvonurile.
Toate defavorabile lui Klaus Iohannis.

Cînd va înțelege Klaus Iohannis că trebuie să-și schimbe radical politica în relația cu Poporul?
El nu vede că împotriva sa a fost pusă la cale o Conspirație avînd drept țel plecarea de la Cotroceni, fie prin demisie, fie prin suspendare?”, conchide Ion Cristoiu.