Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au fost suprinși într-un mod mai puțin obișnuit. Cuplul prezidențial se află în Egipt, într-o vizită oficială. Ei s-au deplasat la invitaţia președintelui acestui stat, Abdel Fattah El-Sisi.

Imaginile cu Klaus și Carmen Iohannis au fost difuzate în exclusivitate la Antena 3 în cadrul emisiunii Decisiv. Cu această ocazie, jurnalistul Adrian Ursu a ținut să facă câteva aprecieri legate de vizita președintelui Iohannis în Egipt. Vizita are loc în contextul în care Egiptul încheie starea de urgență impusă în 2017, ca urmare a unor atentate cu bombă.

Fotografiile au fost suprinse în momentul în care Klaus și Carmen Iohannis au vizitat la celebrul complex al piramidelor de la Gizeh. Ambii au adoptat o ținută formată din haine albe. Despre vestimentația aleasă de cuplul prezidențial a dorit să spună câteva cuvinte Adrian Ursu.

„E culoarea anului, practic, pentru președintele Iohannis, ceea ce poate să spună mult despre parcursul fără de prihană al mandatului domniei sale, cel puțin în acest an.

Putem glosa pe margine Fugii în Egipt… Ne putem întreba cine e Iosif, cine-i Pruncul, dar nu are rost să mergem atât de departe. Mai bine să mergem mai aproape și să ne gândim cam cum se va întoarce de acolo domnul Iohannis, ca să ne spună că s-a ales nisipul de planul doi, ca să zicem așa, al guvernului Ciucă.”, a mai comentat ironic, Adrian Ursu.

Ce fac Carmen și Klaus Iohannis în Egipt

Vizita lui Iohannis se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt, a transmis Președinția într-un comunicat.

Cu prilejul consultărilor oficiale, Președintele României și Președintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și aprofunda dialogul politico-diplomatic și cooperarea la toate nivelurile, extinderea și diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, precum și în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state.

Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes.

 

Sursa foto: Antena 3