Noi informații în scandalul dintre familia Șoșoacă și jurnaliștii italieni. Sursele noastre spun că lui Silvestru Șoșoacă i-a fost respinsă cererea de la Judecătoria Sectorului 1 pentru control judiciar. Mai exact, soțul senatoarei Diana Șoșoacă rămâne sub control judiciar în continuare pentru 60 de zile.

A fost menţinută decizia luată luni

Amintim faptul că în cursul zilei de luni, pe 13 decembrie, soțul senatoarei Diana Șoșoacă s-a prezentat la Parchetul Sectorului 1 pentru audieri, el fiind acuzat de ultraj în scandalul cu jurnaliștii italieni de vineri seară.

În urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care au durat aproximativ trei ore, soțul senatoarei Diana Șoșoacă a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Amintim faptul că scandalul în care este implicată senatoarea a început vner seară, atunci când la sediul cabinetului de avocatură al Dianei Șoșoacă s-a prezentat o echipă de filmare a postului italian Rai Uno. Senatoarea nu a dorit să-i fie filmat biroul, însă reporteriţa ar fi insistat, iar de aici a izbucnt o adevărată altercație.

Mai exact, Diana Șoșoacă a ajuns să cheme poliția Poliţia la faţa locului, însă, la un moment dat, Dumitru Silvestru Șoșoacă ar fi împins-o pe jurnalista Rai Uno. Unul dintre poliţiştii veniţi la faţa locului a intervenit imediat, iar în altercația care s-a produs, soţul Dianei Șoșoacă l-ar fi lovit pe poliţist.

Poliția Capitalei a întocmit două dosare penale

Poliția Capitalei a transmis ulterior că șirul întâmplărilor, adăugând că au fost întocmite două dosare penale.

“În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanșat un conflict.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 4. În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea stabilirii situației de fapt”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

De menționat este faptul că nu este prima oară când soțul Dianei Șoșoacă are probleme cu legea. În luna aprilie a acestui an, în timp ce soția sa făcea scandal la Comisia Juridică a Senatului, Silvestru Șoșoacă a fost din nou alături de ea, fiind ulterior acuzat de hărțuire. Totodată, acesta i-a fi și împins pe anagajații senatului.