Operaţiune de proporţii a oamenilor legii în vestul ţării!

Percheziţii DIICOT la Poliţia de Frontieră din judeţul Timiş

A fost luată în vizor Poliţia de Frontieră Timişoara. Joi dimineaţă, a avut loc o operaţiune de proporţii a DIICOT structura centrală. Poliţiştii de la DGA (Direcţia Generală Anticorupţie), dar şi cei de la Crimă Organizată au deschis la sediul Poliţiei de Frontieră din Timişoara.

Au avut loc percheziţii la birourile mai multor poliţişti de frontieră din cadrul STPF Timiș, poliţiştii luaţi în vizor fiind implicați în combaterea traficului de migranți și contrabandei, notează PressAlert.

Descinderile de joi dimineaţă au vizat şi mai multe locuinţe ale poliţiştilor de frontieră.

Cum acţiona gruparea infracţională care ar fi fost condusă de comisarul șef Dan Chioreanu?

Se pare că principalul vizat de ancheta de joi a DIICOT ar fi comisarul șef Dan Chioreanu, împreună cu echipa sa. Dan Chioreanu conduce structura de combatere a migrației din cadrul STPF Timiș.

DIICOT are suspiciuni că polițiștii de frontieră deschideau dosare penale la Pachetul de pe lângă Tribunalul Timiș și autorizau colaboratori sub acoperire pentru a dovedi presupusele fapte.

În realitate, cărăușii, sub coordonarea polițiștilor de frontieră, transportau migranți care erau trecuți ilegal granița României în drumul lor spre Europa de Vest. Grupuri întregi de migranți au fost ajutați tocmai de cei care ar fi trebuit să combată fenomenul.

Ulterior, aceștia erau plătiți de grupările de crimă organizată care trimiteau banii prin serviciile de plată rapidă sau conturile unor ”săgeți” din Poliția de Frontieră.

Poliţia de Frontieră a capturat mai mulţi migranţi care voiau să părăsească România

În tot acest timp, un grup de migranţi a fost descoperit la Arad. Cetăţenii din Afganistan călătoreau într-un TIR încărcat cu jucării şi voiau să părăsească România.

Camionul a fost verificat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, străinii fiind solicitanţi de azil în România. TIR-ul era condus de un șofer român care transporta marfa în Italia.

“În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, şase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România”, este mesajul transmis joi, 16 decembrie, de către Poliţia de Frontieră.