Pentru a scăpa de plata obligațiilor contractuale și plata mărfii livrate, Lukoil a încălcat grav prevederile contractului semnat cu firma românească privind aprovizionarea stațiilor cu produse nepetroliere.

 Prin tergiversări și manipulări de date, Lukoil a depus plângeri penale și a introdus nenumărate cereri în instanță cu diferite acuzații, toate fiind respinse de magistrați. Aceste acțiuni au dus la intrarea în procedură de faliment a companiei SC Inter Distribution Company SRL. Peste 100 de angajați au rămas fără muncă. Abia după 8 ani de judecata SC Inter Distribution Company SRL a obținut dreptatea in prima instanță. Tribunalul București a dispus rezilierea contractului din culpa exclusivă a Lukoil Romania SRL și a obliga la plata de daune-interese de 17 milioane de euro.  Doar că gigantul rus nu este de acord cu această decizie și a formulat apel. 

   Claborarea dintre cele două companii a început în 2008. Cei doi agenți economici au semnat un contract de furnizare a produselor nepetroliere pentru aprovizionarea staţiile de distribuţie a carburanţilor Lukoil. Contractul era valabil până în data de 31 decembrie  2017.  Doar că atunci când relațiile comerciale aduceau roade, gigantul rus a pus în aplicare un plan de distrugere a companiei românești.  Astfel Inter Distribution Company SRL reprezentata de catre lichidator juduciar Tarara Diana Anca Florentina a fost nevoita sa caute dreptate in instanța.

 În octombrie 2017 Tribunalul București a dispus rezilierea Contractului de furnizare a produselor nepetroliere pentru stațiile de distribuție a carburanților Lukoil România din culpa exclusivă a gigantului rus. Lukoil România SRL a fost obligată să achite 17.108.123,67 Euro, cu titlu de daune-interese. Lukoil Romania SRL a formulat apel si este reprezentata de către avocatul Gheorghe Florea președinte al UNBR .

Curtea de Apel București a judecat cauza pe 13.09.2018, amânând pronunțarea pe 27.09.2018 ulterior amânând pronunțarea pe 11.10.2018, ulterior pe 15.10.2018

Din motive inexplicabile pronunțarea cauzei se amâna .