Într-o postare pe pagina personală de Facebook, liderul PSD, Marcel Ciolacu susține că lucrurile din România stau cu totul altfel. Mai exact, potrivit acestuia, mai bine de 30% dintre români sunt la limita sărăciei.

În ceea ce privește salariile, Ciolacu susține că 90% dintre angajații români au venituri mai mici de 1.000 de euro lunar, iar 2 milioane de pensionari încasează pensii lunare sub 1.000 de lei.

Totodată, liderul PSD susține că aproape 1 milion de români trăiesc doar din pensie socială de 800 de lei, o situație destul de gravă.

„În #RomâniaReală, cea pe care premierul Cîțu nu o vede din cauza propriilor fantasme, datele oficiale arată că:

31,2 % români trăiesc la limita sărăciei

90% dintre angajați câștigă sub 1.000 de euro/ pe lună

2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe lună

940.000 de români trăiesc cu pensia socială minim garantată de 800 de lei/pe lună

1,6 milioane de români au salariul minim pe economie”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Care este situația alocațiilor

În același timp, Marcel Ciolacu a abordat și situația alocațiilor. Potrivit acestuia, peste 3 milioane de copii nu au alocațiile dublate conform legii, iar peste 1 milion dintre aceștia trăiesc în sărăcie, premierul țării neobservând aceste lucruri.

În acest context, liderul PSD susține că partidul pe care îl conduce va veni cu măsuri pentru a compensa efectele negative ale inflației și pentru a crește veniturile populației.

„3,6 milioane de copii au alocație care nu a fost dublată, conform Legii, dintre care 1,38 milioane de copii trăiesc în sărăcie!
România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîțu nu îi vede!

Tocmai pentru acești 99% dintre români, #PSD va veni în Parlament cu un pachet de #măsuri pentru compensarea efectelor negative ale inflației, creșterea reală a veniturilor populației și dezvoltarea mediului economic românesc!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Amintim faptul că reacția lui Ciolacu vine după ce premierul Florin Cîțu a declarat că nu știe cât costă o pâine, pentru că nu mănâncă acest produs. Totodată, întrebat cum se vor descurca cu majorările de preţuri cei peste un milion de români care au salariul minim pe economie, premierul declara că au fost create locuri de muncă, prin programul de guvernare, şi în fiecare lună scade rata şomajului.