Noi pensionări în sistemul de justiţie din România!

Klaus Iohannis a eliberat din funcţie doi magistraţi

Potrivit unui anunţ făcut marţi, 10 august, de către Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind eliberarea din funcţie a încă doi magistraţi.

Mai exact, şeful statului a eliberat din funcţie doi procurori, unul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud şi celălalt procuror șef al Secției de urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin. În ambele cazuri este vorba despre pensionare.

Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale

“Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 10 august 2021, următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud a doamnei Ionelia Pop – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Andrei Sandu Hosu, procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin – pensionare”, este comunicatul de marţi al Administraţiei Prezidenţiale.

Locul lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, luat de o femeie?

Potrivit fostului deputat Cristian Rizea, este de părere că Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA şi actual procuror-şef al Parchetului European, are şanse foarte mari să devină noul preşedinte al României.

“Doamna Kovesi are șanse mari. Se pregătește ca, în 2024, candidații să fie Kovesi, Geoană și Vasile Dîncu, ei sunt cei trei potențiali să fie candidați susținuți de ambele forțe politice, PNL și PSD. Va fi o premieră în România ca un candidat să fie susținut de ambele partide”, a declarat recent Rizea, în cadrul emisiunii “Culisele statului paralel”.

Mircea Geoană „are șansele cele mai mici din cei trei”, afirmă fostul deputat. Rizea nu a omis-o din schemă nici pe Diana Șoșoacă.

“Are și ea un rol important. Nu va ajunge în turul al doilea, dar va smulge niște voturi care ar putea înclina balanța”, a mai declarat Cristian Rizea.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin