Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Klaus Iohannis subliniază importanța raportului publicat de ONU, referitor la schimbările climatice. Potrivit acestuia, ritmul accelerat în care schimbările se produc nu mai permit amânarea unor decizii sau luarea unor măsuri drastice.

Șeful statului susține că este nevoie de o acțiune fermă, coordonată la nivel național, european și internațional, în care se va implica și el activ.

Totodată, Iohannis susține că este responsabilitatea fiecărei persoane să protejeze mediul înconjurător, atât pentru sănătatea personală cât și a generațiilor viitoare.

„Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți! Magnitudinea, precum și ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acțiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii și măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora.

Este nevoie să acționăm ferm, coordonat la nivel național, european și internațional, pentru a implementa politici publice adecvate. Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare!”, transmite Klaus Iohannis pe Facebook.

Ce spune raportul ONU

În ceea ce privește prevederile raportului prezentat luni de ONU, potrivit documentului, încălzirea globală va deveni un fenomen şi mai grav, limita de încălzire a globului va fi atinsă în următorii 20 de ani, se arată în raportul „Cod roşu pentru umanitate”.

Totodată, sursa citată a continuat să sublinieze pericolul pe care încălzirea globală în reprezintă asupra întregii lumi. Omenirea este în pericol din cauza încălzirii globale, iar vina îi aparţine, susțin reprezentanţii ONU.

Sursele citate mai precizează că în următoarea perioadă vor urma mai multe valuri de caniculă care vor provoca decese pe bandă rulantă. Vor fi prezente și uragane, fenomene meteorologice extreme care vor deveni mai severe pe an ce trece.