Klaus Iohannis a semnat decretele! Președintele i-a eliberat de funcție

Conform informațiilor transmise de Administrația Prezidențială, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 august 2021, următoarele decrete:

  • Decret pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului privind încetarea tratatelor bilaterale de investiții dintre statele membre ale Uniunii Europene, semnat la Bruxelles, la 5 mai 2020;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Sinaia a doamnei Ruxandra Popescu – pensionare, la data de 23 august 2021;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror cu grad profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului a doamnei Daniela Găitan, delegată în funcția de prim-procuror la această unitate de parchet – pensionare, la data de 25 august 2021.

Decrete semnate anterior

Președintele Klaus Iohannis a semnat în cursul dimineții de luni două decrete importante. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Potrivit sursei citate, doi procurori au fost eliberați din funcție de către șeful statului.

Administrația Prezidențială informează că șeful statului a semnat luni două decrete pentru eliberarea din funcție a doi procurori. În ceea ce privește motivul, este vorba despre pensionare.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 2 august 2021, următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Elena-Aristiţa Dinu, procuror şef al Serviciului de combatere a infracțiunilor de terorism şi a celor contra securității naționale din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – pensionare, la data de 2 august 2021;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a doamnei Doina Ștanță, delegată în funcția de procuror șef Secție judiciară la această unitate de parchet – pensionare, la data de 2 august 2021”, anunță Administrația Prezidențială.

Sursă foto: Facebook, captură video