Klaus Iohannis, la plimbare cu bicicleta prin Capitală! Președintele a vrut să ofere un exemplu pozitiv

Chiar dacă ceața a redus vizibilitatea și nu este nici măcar vinerea verde, Klaus Iohannis a dorit să ofere un exemplu pozitiv românilor care merg spre locul de muncă.

Astfel, președintele a arătat beneficiile unui mijloc de transport mai puțin poluant, conform Antena 3.

Ultima deplasare cu bicicleta a președintelui

Amintim că ultima deplasare cu bicicleta a lui Iohannis a fost în ziua de 3 iunie, când a participat la evenimentul organizat de Green Revolution, cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei.

La momentul respectiv, președintele spunea că trebuie să dăm orașele înapoi oamenilor. Acesta a vorbit atunci despre necesitatea implicării autorităților locale pentru creșterea mobilității bicicliștilor în interiorul localităților.

Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Parcul Natural Comana, context în care a subliniat importanţa acţiunilor privind combaterea schimbărilor climatice, dar şi a necesităţii protejării mediului.

„Trebuie să conştientizăm importanţa extraordinară a acţiunilor care vin să combată schimbările climatice, dar, în acelaşi timp, să protejăm mediul. O zonă ca aceasta, care este foarte aproape de Bucureşti, are aproape aceeaşi valoare pentru bucureşteni cum are un parc. (…) Se ajunge foarte uşor aici, o zonă foarte frumoasă, foarte plăcută şi (…) bucureştenii vin în număr mare, de aceea este nevoie să conştientizăm importanţa acestor locuri şi pentru sectorul de recreere”, a spus preşedintele Iohannis.

El a arătat că prin vizita sa vrea să atragă atenţia asupra importanţei zonelor naturale protejate.

„Prin vizita mea, astăzi, aici vreau să atrag atenţia asupra importanţei acestor zone naturale protejate. Avem mai multe astfel de zone în România şi ele au, evident, o importanţă deosebită pentru mediu, (…) dar, în acelaşi timp, au o importanţă extraordinar de mare dacă ne gândim la măsuri bune pentru combaterea schimbărilor climatice. Vedeţi, suntem într-o zi foarte călduroasă, dar pădurea menţine temperatura un pic mai joasă. Similar, când avem furtuni, ploi torenţiale, zonele de pădure reţin apa şi cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice. Chiar la noi am avut în această primăvară şi în această vară, din păcate, foarte multe fenomene meteo ieşite din comun, am avut zile caniculare, mult mai multe decât altă dată, am avut furtuni, ploi torenţiale. Ştiţi că în săptămânile trecute am avut inundaţii grave în mai multe zone ale ţării”, a punctat şeful statului.