Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost surprins plimbându-se duminică prin parcul IOR cu bicicleta, ignorând regulile de distanțare socială impuse prin ordonanțele militare, mai ales că parcul cu pricina a fost închis publicului, în contextul epidemiei de coronavirus.

Negoiță a fost filmat din casă de cineva care locuiește în imediata apropiere a parcului, filmul ajungând viral pe internet, în același timp fiind prezentat și în jurnalele de știri de duminică seara ale unor televiziuni.

Prins cu mâța în sac, Negoiță a încercat o explicație prin intermediul unui mesaj postat între timp pe Facebook, dar nu face decât să se afunde.

Sute de comentarii

Un val de sute de comentarii acuzatoare sau ironice au urmat explicațiilor primarului, care spune că nu a fost o plimbare de agrement, ci că se afla în timpul lucrului, trudind pentru comunitate.

”În administrația locală, nu ai niciodată liber. Dimpotrivă, trebuie să te folosești de fiecare “fereastră” pentru a rezolva și chestiuni pentru care nu ai avut timp. Azi am dat o tură completă în Parcul IOR, fiindcă nu reușisem de ceva timp să fac asta.

Am constatat, din păcate, că deși există personal alocat pentru mentenanța parcului, chiar și în această perioadă, sunt elemente ce trebuie rezolvate rapid. De la reparații la mobilierul stradal și până la refacerea spațiilor verzi și a anumitor zone.

Mâine, am convocat o ședință cu cei ce se ocupă de mentenanța Parcului IOR și le voi trasa câteva sarcini clare. Desigur, vă țin la curent.

Pâine uscată pentru rațele din parc

PS: Pentru cei care confundă niște sacoșe cu pâine uscată cu un fel de coșulețe pentru picnic: da, am avut cu mine niște pâine uscată pe care am luat-o tocmai pentru a hrăni păsările din parcul nostru”, a scris edilul pe internet.

Însă foarte multă lume și-a manifestat neîncrederea asupra faptului că primarul s-a decis să muncească în prima zi de Paște, pe de o parte, precum și asupra faptului că va avea loc o ședință luni, care este zi nelucrătoare.

În plus, există și comentarii care îi atrag atenția lui Negoiță asupra faptului că însăși autoritățile au avertizat că păsările sălbatice din parcuri nu trebuie hrănite cu pâine uscată, pentru că pot avea probleme severe ale sistemului digestiv.