Noaptea trecută, au fost săltate nu mai puțin de 34 de chioșcuri de ziare de angajații Primăriei.

Și lucrurile nu se vor opri aici, susțin surse din cadrul Primăriei Sectorului 3, care au dezvăluit că Negoiță ridică chioșcuri de ziare. Astfel, primarul intenționează să ridice toate chioșcurile de difuzare a presei din sector. Doar cele aparținând rețelei Acces Press, companie deținută de fostul mogul Sorin Ovidiu Vîntu, vor avea permisiunea de a vinde ziare în sectorul condus de Robert Negoiță.

Primar care, în urmă cu două luni, i-a chemat pe chioșcari, pe rând, la sediul Primăriei, pentru a le lua la puricat contractele. Cum nu a reușit să-i determine să renunțe de bunăvoie la afacerile lor, acum Negoiță ridică chișcuri de ziare.

Negoiță ridică chioșcuri de ziare. Ca Tudorache

La finele lunii septembrie, Cetateanul.net a dezvăluit intenția primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, de a scăpa de absolut toate chioșcurile de difuzare a presei din unitatea administrativ-teritorială pe care o păstorește din 2016.

Silviu Novac, împuternicitul lui Dan Tudorache pentru această ”operațiune specială”, a recunoscut la vremea respectivă că primarul vrea să scape de toate chioșcurile de ziare. Întrebat dacă în cele din urmă se ridică toate chioșcurile de ziare din Sectorul 1, el nu a negat: ”Eu știu, până la urmă… n-aș putea să vă zic. Deocamdată, nu le ridicăm decât pe cele care au dispoziție (de primar – n.red.)”.

Și în cele din urmă primarul a ridicat la greu chioșcuri de ziare, chiar dacă a amânat intervenția câteva zile după ce a trimis somații către difuzorii de presă prin care erau îndemnați să-și demoleze singuri construcțiile. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, au venit oamenii Primăriei Sectorului 1 și au ridicat chioșcurile de ziare, pe care le-au urcat pe platforme și le-au dus într-un spațiu de depozitare de la marginea orașului, conform Cetățeanul.net.