Victorie în instanţă pentru Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF!

Fostul preşedinte al Federaţiei de Fotbal, dar şi soţia sa, Elisabeta Sandu, au fost achitaţi definitiv în dosarul de mare corupţie instrumentat de procurorii DNA.

Luni, 9 august, Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca nefondate, apelurile declarate în dosar, inclusiv pe cel al DNA împotriva primei decizii din acest dosar, care a fost tot de achitare. Decizia CAB este definitivă.

Ce acuzaţii i se aduceau lui Mircea Sandu şi soţiei sale?

Este voba despre dosarul în care Mircea Sandu era acuzat de DNA de luare de mită. Sandu ar fi primit peste 700.000 de lei de la reprezentanţii casei de avocatură care câştigase un proces al Federaţiei. Elisabeta Sandu era acuzată şi ea de complicitate.

“La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, precizat rechizitoriul procurorilor DNA.

Mircea Sandu a condus Federaţia Română de Fotbal din 1990 şi până în martie 2014, când Răzvan Burleanu i-a luat locul.

Minuta deciziei Curţii de Apel Bucureşti de luni, 9 august

“În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie – D.N.A. împotriva sentin?ei penale nr. 1168 din data de 08.10.2020 pronunțate de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, în dosarul nr. 17005/3/2019.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de către stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia inculpatului, a părţii civile şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 09.08.2021.”

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca