Mircea Sandu susține, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, că SRI s-a implicat și sprijinit pe actualul președinte al FRF. Sandu mărturisește că Răzvan Burleanu a fost numit cu susținerea directă a lui George Maior, pe atunci director al SRI.

„- De ce spui că Burleanu e omul Serviciilor?

– A zis-o Andronic. A zis că oricine ar fi candidat sau ar candida n-ar avea nicio șansă. Inclusiv eu.

– În contextul actual…

– Pentru că în biroul lui Maior s-a făcut totul. A fost o chestie foarte frumoasă scrisă de Andronic. „M-am dus într-o vizită la Maior, beam un pahar de whisky și apare și Coldea. Și-a pus un vin și el și l-am întrebat cine o să fie președinte. Care-i treaba cu Popescu. Coldea a zis de Chivorchian. Și a intervenit Maior, «Nu vă băgați aici, că o să fie Burleanu!»”. Deci… E scrisă de Andronic”, a declarat Mircea Sandu.

Cine este Răzvan Burleanu și cum a câștigat șefia FRF în 2014

Răzvan Burleanu a practicat fotbalul la Centrul de copii și juniori al echipei FCM Bacău și a făcut Școala de Arbitri, arbitrând până la vârsta de 19 ani. A urmat cursurile Colegiului Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, dar a renunțat la sportul de performanță pentru a se dedica studiului științelor politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Acesta și-a completat apoi studiile prin cursuri de specializare în domeniul politicilor și strategiilor de securitate susținute la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Burleanu a reușit să câștige în 2014 alegerile FRF din al doilea tur. Acesta i-a avut drept contracandidați pe Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Sorin Răducanu și Marcel Pușcaș, cel care a ales să îl susțină. Ca urmare a votului Adunării Generale al aceluiași for, Răzvan Burleanu l-a înlocuit în funcție pe Mircea Sandu, cel care a condus acest for timp de 24 de ani, din august 1990 și până în martie 2014.