Mirel Rădoi va antrena naționala României. După eșecul Cosmin Contra, care a ratat calificarea directă la EURO 2020, șeful FRF, Răzvan Burleanu s-a reorientat. L-a ales pe tehnicianul care a scris istorie în această vară la tineret, Mirel Rădoi.

Comitetul Executiv FRF urmează să oficializeze mutarea care a fost votată deja în unanimitate de către Comisia Tehnică. Principalul său obiectiv este barajul pentru calificarea la EURO 2020, dar contractul va dura până la finalul campaniei de calificare pentru Mondialul din 2022, din Qatar.

Şansele ca propunerea care va fi prezentată de Răzvan Burleanu să fie respinsă sunt minuscule, iar Rădoi și-a ales deja secunzii. Va fi ajutat de Florin Constantinovici, cu care a colaborat și la U21, dar și de Nicolae Dică, fostul său coleg de echipă și secund de la Steaua.

Rădoi şi Dică au o relaţie excelentă de când erau colegi de echipă, întărită şi pe vremea când cei doi au lucrat pe banca Stelei. Deşi Dică a făcut şi el pasul spre poziţia de „principal”, acum renunță pentru a-i fi aproape lui Rădoi. ”Nu am vorbit cu el. I-aș spune ”nu se refuză naționala!”, dacă m-ar suna acum. După această campanie, ar fi extraordinar să vină la echipa națională. Eu i-am promis când am plecat de la Steaua că voi lucra din nou cu el, dacă îmi va cere, chiar și la echipa națională”, a spus Dică, la Digi Sport Special, pe 21 noiembrie.

Pe langa performantele impresionante de la nationala de tineret, Radoi e o varianta bună pentru oficialii FRF si datorita pretentiilor financiare. Va accepta un salariu de 20.000 de euro pe lună, cu 12.500 de euro pe luna mai mic decat al lui Contra si de 2,5 ori sub ce primea Christoph Daum (45.000 de euro lunar). La nationala de tineret a Romaniei, Mirel Radoi are un salariu lunar de 5.000 de euro.