Din aprilie, posesorii de carduri Revolut vor fi nevoiți să plătească noi comisioane. Acestea se aplică pentru retragerile de numerar. În cazul în care nu sunt de acord cu acestea clienții pot renunţa gratuit la serviciile fintech-ului, transmite Adevărul.

De asemenea, începând cu date de 23 aprilie, se instituie și o limită lunară de cinci retrageri de la bancomat, peste limita de 800 de lei, peste care se plătea oricum comision.

De la a șasea extragere, se plătește comision

Fiecare dintre aceste limite se aplică independent. Clientul va începe să plătească acel comision de îndată ce atinge una dintre ele, chiar dacă nu a atins-o şi pe cealaltă.

Revolut anunță că se schimbă și politica de comisioane. Astfel, va rămâne comisionul de 2%, dar se adaugă și un comision minim de 5 lei. „Acest lucru înseamnă că vei plăti suma mai mare dintre 5 lei şi 2% din retragere”, precizează Revolut.

Posesorii de carduri Revolut cu planul Standard aveau până acum o limită de 800 RON la retragerile lunare gratuite de la bancomat, iar peste acest plafon plăteau un comision de 2%.

O altă schimbare intervine în privința transferurile internaţionale de bani. Însă, cum aceste modificări vizează doar transferurile în ţări care nu fac parte din SEPA (care include ţările UE/SEE, Regatul Unit, Elveţia) sau transferurile în altă monedă decât euro, ele sunt puţin relevante pentru majoritatea clienţilor.

Tipurile populare de plată, rămân fără comision

„Cele mai populare tipuri de plată ale noastre, utilizate de către peste 90% dintre clienţii noştri, vor rămâne fără comision”, arată fintech-ul britanic. Taxa de livrare a cardului ar putea creşte, de la caz la caz.

„Până în prezent, termenii noştri confirmau că acei clienţi care beneficiază de planul Standard trebuie să plătească suma de 4,99 GBP sau echivalentul acesteia în moneda locală pentru livrarea standard a unui card Revolut şi suma de 19,99 EUR sau echivalentul acesteia în moneda locală pentru livrarea expres. Taxa de livrare ar putea fi mai mare, în funcţie de destinaţia la care ne-ai solicitat să îţi expediem cardul. Începând din 23 aprilie, îţi vom arăta ce taxă se aplică pentru livrarea standard sau expres înainte să îţi comanzi cardul în aplicaţia Revolut. Ca întotdeauna, taxa de livrare poate varia în funcţie de destinaţia expedierii cardului”.