„Din 17 octombrie, Serviciul Alerte Opțiunea SMS („Alerte SMS”) o să fie puțin diferit. Chiar dacă nu sunt multe schimbări, e bine să fii la curent cu tot ce se întâmplă și să le citești pe toate”, se arată în notificarea trimisă de ING România.

Astfel, conform mesajului trimis de instituția financiară clienților săi „nu o să mai primești alerte prin SMS pentru plățile făcute de tine din Home’Bank. De exemplu, pentru transferuri către un alt cont pe care îl ai la ING sau către un prieten. Ştii deja de aceste tranzacţii din aplicaţie, nu mai are rost să primeşti şi un SMS despre ele”.

Pe de altă parte, din păcate, se majorează comisionul pentru alertele SMS, de la 4 lei la 5 lei pe lună.

„Din octombrie 2020, comisionul lunar pentru serviciul Alerte SMS devine 5 lei”, mai transmite ING România.

De asemenea, se va modifica și documentația contractuală privind serviciul de alerte, precum și Lista de taxe și comisioane pentru persoane fizice. Toate acestea pot fi consultate aici.

Cei de la ING oferă ca variantă gratis alertele push din aplicația Home’Bank pentru care nu ai nevoie decât de internet. Prin intermediul acestora primești gratuit notificări pe telefon pentru orice sumă, chiar şi mai mică de 100 de lei, dar și pentru toate tranzacţiile, atât pentru cele făcute cu un card, cât şi pentru cele făcute prin Home’Bank.

De reținut este faptul că dacă activezi Alertele Push, se dezactivează Alertele SMS și acestea nu mai pot fi reactivate decât la un sediu al băncii.