Lovitură pentru Antena 1, chiar de Revelion! Ce i s-a întâmplat lui Dan Negru? Este de necrezut

În ultimii 20 de ani, emisiunile lui Dan Negru de Revelion au încântat milioane de români, aducându-i acesta titlul de lider absolut al programelor de Revelion. Programul de Anul Nou de seara trecută nu s-a ridicat la nivelul celor din alți ani, motiv pentru care Dan Negru a avut parte de o lovitură fără precedent.

Potrivit paginademedia.ro, Antena 1 nu s-a mai situat pe primul loc în audiențe în noaptea dintre ani, locul 1 fiind ocupat chiar de Pro TV. Dacă în alți ani televiziunea din Pache Protopopescu alegea să nu facă un anumit program de Revelion, anul trecut lucrurile au stat cu totul altfel.

Pro TV a reușit să detroneze Antena 1 în audiențele de Revelion prin ”Protevelion”, un spectacol la care au participat vedetele postului dar și alți invitați, în timp ce emisiunea a fost prezentată de actorul Pavel Bartoș și Raluka.

De partea cealaltă, emisiunea specială a lui Dan Negru a fost la fel ca în anii trecuți, un Revelion al starurilor.

Sursa anterior menționată amintește că programul special de Revelion al Antenei 1 a început ca de obicei la ora 22:00, în timp ce Protevelionul a început de la ora 20:00.

Audiențele din noaptea de Anul Nou

Potrivit paginademedia.ro, peste două milioane de români s-au uitat în fiecare minut la Protevelion, la nivelul întregii țări, în timp ce la Revelionul Starurilor cu Dan Negru s-au uitat aproape 1,9 milioane de români.

De asemenea, în zona urbană peste 1,1 milioane de oameni s-au uitat la emisiunea de la Pro TV, în timp ce aproape nouă sute de mii de oameni urmăreau emisiunea lui Dan Negru.

Dan Negru a anunțat că renunță la măști

Dan Negru a scris recent pe pagina sa de socializare că în acest an va prezenta pentru ultima dată un format foarte popular din România. Potrivit informațiilor transmise de omul de televiziune, acesta a decis să renunțe din mai multe motive.

Este vorba despre formatul cu măști din cadrul revelioanelor. Dan Negru a scris miercuri, 29 decembrie, că va renunța la măști, formatul respectiv fiind o invenție a TVR din anii ’70-’80.

„E mai bine sa eșuezi în condiții onorabile decât sa reușești prin fraudă!”, a scris renumitul om de televiziune, explicând faptul că „ideea de vedete mascate ghicite de public e o invenție a TVR din anii ’70-’80” iar aceasta a copiată în mai multe emisiuni, precum „Masked Singer” sau chiar și o emisiune din Ungaria.

De asemenea, Dan Negru a subliniat că nu știe dacă statul român, reprezentat de TVR, „are vreun câștig din tranzacție și nici nu știu dacă TVR, ca orice fabrică de stat, a știut să-și păstreze patrimoniul și să-și valorifice ideile.”

„E ultimul an în care prezint showul cu măști! Am făcut zeci de revelioane fără măști și în următoarele mele revelioane renunț la măști. Ideea de vedete mascate ghicite de public e o invenție a TVR din anii ’70-’80.

„Cu mască, Fără mască” se numea programul și era prezentat de Simona Patraulea care a murit în 2018 la 87 de ani. Astăzi formatul cu vedete mascate, „Scena Misterelor” care, recunosc,a copiat „Cu Mască/Fără Masca”al TVR-ului, e vândut și în Ungaria.