Dan Negru a renunțat! Gata, este ultimul an: Am făcut zeci de revelioane

Este vorba despre formatul cu măști din cadrul revelioanelor. Dan Negru a scris miercuri, 29 decembrie, că va renunța la măști, formatul respectiv fiind o invenție a TVR din anii ’70-’80.

„E mai bine sa eșuezi în condiții onorabile decât sa reușești prin fraudă!”, a scris renumitul om de televiziune, explicând faptul că „ideea de vedete mascate ghicite de public e o invenție a TVR din anii ’70-’80” iar aceasta a copiată în mai multe emisiuni, precum „Masked Singer” sau chiar și o emisiune din Ungaria.

Explicația oferită de Dan Negru

De asemenea, Dan Negru a subliniat că nu știe dacă statul român, reprezentat de TVR, „are vreun câștig din tranzacție și nici nu știu dacă TVR, ca orice fabrică de stat, a știut să-și păstreze patrimoniul și să-și valorifice ideile.”

„E ultimul an în care prezint showul cu măști! Am făcut zeci de revelioane fără măști și în următoarele mele revelioane renunț la măști. Ideea de vedete mascate ghicite de public e o invenție a TVR din anii ’70-’80.

„Cu mască, Fără mască” se numea programul și era prezentat de Simona Patraulea care a murit în 2018 la 87 de ani. Astăzi formatul cu vedete mascate, „Scena Misterelor” care, recunosc,a copiat „Cu Mască/Fără Masca”al TVR-ului, e vândut și în Ungaria.

Nu știu dacă statul român, reprezentat de TVR, are vreun câștig din tranzacție si nici nu știu dacă TVR, ca orice fabrică de stat, a știut să-și păstreze patrimoniul și să-și valorifice ideile. Nu prea cred…

În prezentarea showului cu măști din Ungaria se spune că e „un concurs bazat pe franciza Masked Singer care provine din versiunea romanescă”. „Masked Singer” e și el un format sud coreean, lansat în 2015 cu aceeași idee la bază, vedete mascate.

E datoria mea morală să spun ca ideea măștilor e din România anilor ’80 când se numea „Cu Mască, Fără Mască”. E mai bine sa eșuezi în condiții onorabile decât sa reușești prin fraudă! Am revigorat ideea după 40 ani, ni 2012 și anul asta o prezint pentru ultima dată.

Și dacă peste alți 40 de ani, prin 2060, când eu n-o să mai fiu pe aici 🤪 și altcineva o să reia ideea,va fi onorabil să-i reamintească numele celei care a avut-o încă din anii’ ’70: Simona Patraulea.

Eu am fost doar un trecător prin acest format… Spun toate astea pentru ca eu cred ca elitele morale trebuie sa fie mai valoroase decât cele intelectuale!”, a scris Dan Negru pe Facebook.