Dan Negru, unul dintre cei mai iubiţi realizatori TV de la Antena 1, a scris un mesaj șocant pe rețelele de socializare despre canalul de televiziune RAI. Postarea sa publică de pe Facebook a strâns peste 11.000 de reacții în mai puțin de opt ore.

„RAI e părtinitoare politic de ani de zile”

Dan Negru susține că trustul de televiziune RAI este părtinitor politic de ani de zile și că își ascunde jocurile politice și manipularea sub niște reality show-uri scumpe. „E o practică des folosită în trusturi media europene sau americane”, a explicat acesta.

„Scandalul avocatei Șoșoacă cu televiziunea Rai e breaking-news în România și RAI e privită ca televiziunea profesionistă. Aiurea! RAI performează în divertisment tv, dar e părtinitoare politic de ani de zile. Trustul face jocuri politice. Divertismentul tv pe care îl promovează trustul cu formate internaționale cu bucătari, talent show-uri muzicale sau reality-uri încerca să curețe imaginea murdară politică pe care o are.

E o practică des folosită în trusturi media europene sau americane: faci divertisment tv cu show-uri scumpe pe o tv generalistă și acoperi astfel manipularea politică pe care celelate televiziuni din trust o fac.  Asta face RAI!”, a exclamat Dan Negru pe Facebook.

„Cei mari sunt mari doar pentru că stăm noi în genunchi”

Dan Negru îi avertizează pe oameni să nu mai urmărească admirativ televiziunea din străinătate, considerată profesionistă comparativ cu mass media din România, deoarece „cei mari sunt mari doar pentru că noi stăm în genunchi.” De asemenea, acesta a explicat care este orientarea politică a rețelei de televiziune RAI în Italia.

„Cele trei rețele de televiziune RAI sunt împarțite de principalele grupări politice din Italia : Rai Uno este pro-guvernamental, Rai Due este de centru-dreapta, RaiTre este de centru-stânga, chiar dacă acum conducerea RAI Tre este pro Movimento 5 Stelle. E tot un joc politic. Nu vă mai uitați admirativ la orice e din afară. Adeseori cei mari sunt mari doar pentru că stăm noi în genunchi”, a spus Dan Negru.

Dan Negru, acuzat că este fanul Dianei Șoșoacă

După ce a publicat acest mesaj, reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. Spre surprinderea sa, multe persoane i-au înțeles greșit opinia personală și l-au acuzat că este admiratorul avocatei Diana Șoșoacă.

Când a văzut aceste comentarii, Dan Negru a explicat că postarea sa se referă stric la RAI și a subliniat că nu o admiră pe Șoșoacă.

Sursa: Facebook, Dan Negru