FRF i-a dat lovitura lui Mihai Pintilii la FCSB

Situație complicată pentru Mihai Pintilii la FCSB. Fără licența Pro, nu poate profesa pe prima scenă. Asta pentru că Federația Română de Fotbal (FRF), prin intermediul Școlii de Antrenori, a modificat o regulă. Înainte, regula îl avantaja pe Pintilii și alți antrenori în curs de pregătire.

Concret, regula anterioară asimila un antrenor înscris la cursurile pentru obținerea licenței Pro ca fiind deținătorul acestei licențe și îi permitea să fie antrenor principal în Liga 1.

Astfel, Mihai Pintilii va trebui să aștepte până cel puțin în 2028 pentru a obține licența Pro și pentru a deveni antrenor principal la FCSB, scrie GSP.

În prezent, Pintilii se află în cursul de pregătire pentru obținerea licenței A. El urmează acest curs în Republica Moldova. Termenul de finalizare este vara lui 2024, când va susține și examenul aferent. Dacă îl va trece, va trebui să petreacă cel puțin un an în postura de secund la FCSB.

Fostul fotbalist mai are de așteptat până să-și ia licența Pro

Abia în 2026, Școala de Antrenori din Chișinău va deschide un modul pentru obținerea licenței Pro. Tocmai atunci Pintilii se va putea înscrie. Acest proces va dura încă cel puțin un an și jumătate, astfel încât, în cazul în care trece de examenul final, Pintilii va fi deținătorul licenței Pro abia în 2028.

În același timp, Mihai Pintilii urmează și cursurile Centrului Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor, pentru obținerea carnetului de antrenor, după ce a obținut un astfel de document în Moldova, dar care nu este recunoscut în România. El va finaliza aceste studii în luna martie.

Pintilii a renunțat la cariera de fotbalist în urmă cu 4 ani, ultimul său meci jucat fiind în septembrie 2019, remiza 0-0 cu CFR Cluj. Ulterior a rămas în cadrul clubului, iar din vara lui 2020 a devenit secund. Practic, la 8 ani distanță de momentul în care a debutat în meseria de antrenor el va avea dosarul cu diplome și licențe complet, adică în 2028, mai scrie sursa citată.