Fostul primar al Sectorului 3 în perioada în care Traian Băsescu era primar general al Capitalei, Liviu Negoiță, fost membru PD şi PDL, revine în politică lângă mentorul său.

Astfel, președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că Negoiță s-a alăturat formațiunii politice al cărui lider de drept este Traian Băsescu.

Fostă propunere de premier

”Bun venit în PMP, Liviu Negoiță!”, a scris Eugen Tomac, președintele partidului, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook. Lângă mesaj, Tomac a postat şi o fotografie cu el Negoiţă, la sediul PMP.

În context, trebuie menționat că Negoiță a fost propunerea lui Traian Băsescu, în noiembrie 2009, pentru a forma un guvern, după ce Parlamentul nu a validat cabinetul format de Lucian Croitoru.

Liviu Negoiță nu este singurul nume greu revenit alături de Traian Băsescu. Zilele trecute, Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului președinte, a anunţat că revine în politică şi va candida pe listele PMP Constanţa pentru un mandat de deputat.

Elena Băsescu spune că va promova în Parlament interesele familiilor monoparentale, după experienţa acumulată de ea în ultimii ani, ca mamă singură a trei copii.

Opoziție puternică din partea presei

Elena Băsescu a reprezentat România în Parlamentul European între 2009 și 2014. Înfruntând o mare opoziție din partea presei, Elena Băsescu a decis să candideze ca independent la aceste alegeri, fiind ajutată de colegii ei de la aripa tânără a PD-L.

De aceea, în data de 18 martie 2009 Elena Băsescu a demisionat din PD-L și a candidat ca independentă sub brandul electoral EBa, care a fost aprobat de BEC. În 2009 a obținut la alegerile europarlamentare 4,22% din voturi, care i-au asigurat locul în Parlamentul European.

În data de 24 februarie 2008, a fost aleasă în funcția de secretar general al Organizației de Tineret a Partidului Democrat-Liberal din România (cu 377 voturi pentru și 6 împotrivă), fapt care a dus la demisia fizicianului Eugen Stamate din Comisia Prezidențială pentru Educație, în semn de protest.