Elena Băsescu are probleme mari cu banii, după ce afacerile cu haine pentru copii nu au avut succesul scontat. EBA a încercat în rumă cu un an să se reprofileze și a intrat pe piața hainelor pentru copii. Rezultatele financiare sunt însă dezastruoase.

Elena, fata cea mică a lui Traian Băsescu, a decis în urmă cu an de zile că este momentul să-și încerce norocul în afacerile cu haine pentru copii. EBA şi-a deschis un magazin online, care se numeşte Eba Kids.

“Ideea unei colecţii de haine asortate mamă – copii s-a conturat cu mult timp în urmă, încă de pe vremea când mă pregăteam de botezul Sofiei. Mi-am dorit să mă asortez cu Sofia, iar, la botezul Anastasiei, Sofia a fost cea care şi-a dorit „să fie ca mama”, a explicat atunci Elena Băsescu.

Activitatea se desfășoară prin intermediul firmei Elena Basescu&Kids SRL, înființată în 2018, când, conform cifrelor de la Ministerul de Finanțe, a avut cifră de afaceri 0, o pierdere de 13.737 lei și datorii de 13.940 de lei, susține știrilekanald.

Primul an de activitate, 2019, nu a consemnat nici el rezultate bune. La o cifră de afaceri de 24.964 lei, firma Elenei Băsescu a înregistrat o nouă pierdere, de 11.041 de lei, iar datoriile au crescut la 39.685 de lei.

În timpul pandemiei de coronavirus, Elena Băsescu a încercat să facă o nouă afacere, cea cu măștile de p;rotecție pentru copii. Aici, o singură mască costă între 32 și 42 de lei, pentru o singură bucată.

Pe site, prețurile rochițelor pentru fetițe sunt între 170 și 550 de lei, cam aceeași gamă de prețuri fiind și pentru produsele destinate băieților, mamelor și nou-născuților.

Tot în timpul pandemiei, EBA a început să posteze pe rețelele de socializare poze cu ea în ipostaze în care nimeni nu și-ar fi închipuit-o în urmă cu niște ani buni. Ea a pus rețete de mâncare și băuturi. Elena Băsescu s-a fotografiat alături de Sofia Anais (6 ani și nouă luni), Traian Junior (5 ani și trei luni) și Anastasia (1 an și 11 luni), în timp ce preparau împreună socată.