Totodată, Florin Cîțu susține că nu el este cel care decide suma cu care pensiile vor crește, ci exectivul.

,,Ca ministru al Finanțelor, am făcut un jurământ să prezint guvernului situația reală. În spațiul public s-a creat impresia că nu vrea Cîțu să majoreze pensiile cu mai mult de 10%.

Este fals, în primul rând nu eu decid cu cât cresc pensiile, ci Executivul, eu nu fac decât să atrag atenția că există riscuri, iar acel 10% este un scenariu care ne-ar permite să facem și investiții, și alte creșteri, să păstrăm echilibrul macroeconomic și este agreat și de finanțatorii noștri,” a afirmat Cîțu, la Realitatea Plus.

Pensiile vor crește

Ministrul a mai adăugat că nu se pune problema ca pensiile să rămână în această formă. Potrivit acestuia, pensiile vor crește de la 1 septembrie, indiferent despre ce procent va fi vorba.

,,Să nu fie niciun dubiu, pensiile cresc de la 1 septembrie. Să nu uităm însă că România trece prin cea mai mare criză economică, iar în acest context dificil, atât global, noi tot dorim să creștem pensiile, dar eu trebuie să spun cât se poate, cât este sustenabil”, a mai precizat ministrul Finanțelor.

Acesta a mai atras atenția că există și un al doilea scenariu privind majorarea pensiilor, însă nu a vrut să dea niciun detaliu despre acest lucru.