Lovitură dură pentru Iohannis! Președintele, direct responsabil de politizarea deșănțată

Așadar, potrivit comunicatului de presă, PSD solicită intervenția urgentă a organelor de anchetă în urma autodenunțurilor publice exprimate de lideri ai PNL cu privire la politizarea grosolană a unor funcții din companiile sau instituțiile de stat, ce ar fi trebuit atribuite prin concurs și nu după afinitățile politice ale candidaților.

În comunicatul respectiv se mai arată că au fost scoase la suprafață mai multe informații potrivit cărora liderii PNL s-au folosit de influența politică pe care o au pentru a obține diverse foloase în favoarea unor membri sau apropiați ai partidului. Potrivit legii penale din România, acest lucru constituie o infracțiune de corupție, spune PSD.

Având în vedere lupta internă pentru șefia partidului, din discursurile și declarațiile pe care liberalii le-au făcut, PSD concluzionează că au existat intervenții politice ale unor lideri liberali pentru numirea sau destituirea unor persoane din inspectoratele școlare sau companiile de stat, precum Poșta Română sau Transelectrica.

”Drepta i-a mințit pe români”

Comunicatul social-democraților mai arată că președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu sunt direct responsabili pentru ceea ce au făcut liderii liberali. Social-democrații spun că ”președintele Iohannis, care a girat guvernele de dreapta, și premierul Cîțu care conduce actualul Executiv sunt direct responsabili de politizarea deșănțată și generalizată care se desfășoară sub ochii lor.”

În concluzie, PSD este de părere că dreapta i-a mințit pe români cu programul de guvernare.

”Se confirmă, astfel, că Dreapta i-a mințit grosolan pe români cu promisiunile din Programul de guvernare, în care se anunța ritos „promovarea unui management performant, depolitizat și integru în companiile de stat”, „autonomia și depolitizarea școlii” sau „depolitizarea funcției publice și stabilirea clară a pozițiilor politice în structura administrativă”, se mai arată în comunicatul PSD.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României