Fostul premier Victor Ponta, actual lider al Pro România, nu crede că votul moţiunii de cenzură de luni va aduce vreo surpriză. El afirmă că totul a fost deja negociat, „deja cred că s-a şi scris, s-au numărat şi voturile”. De mâine tot „Orban şi gaşca foarte bine finanţată de altfel din Ilfov” vor rămâne la conducere, crede Victor Ponta.

„Din păcate, în Ilfov, în mod special, pentru că e judeţul cel mai mic (…), dar cu siguranţă este judeţul cel mai bogat, interesele sunt enorme din punct de vedere financiar şi blaturile sunt foarte mari. Aici nu există PNL sau PSD, hai să fim serioşi, aici există Hubert cu Petrache, aici există Pandele, nu există PNL sau PSD, aici e un blat.

Din păcate, ca să vă dau o veste proastă, blatul se duce mai departe, până la Parlament. Vă daţi seama că deja s-a negociat rezultatul moţiunii de mâine şi chiar dacă noi toţi cei de la Pro România o să votăm pentru moţiune, deja cred că s-a şi scris, s-au numărat şi voturile. Nu se întâmplă nimic mâine, rămânem cu Orban şi gaşca foarte bine finanţată de altfel din Ilfov”, a declarat Victor Ponta duminică, la evenimentul de lansare a candidaţilor PRO România Ilfov pentru alegerile locale, potrivit Agerpres.

Ciolacu: Astfel de declaraţii sunt neserioase şi nu ţin loc de vot

Marcel Ciolacu i-a dat imediat replica fostului său coleg de partid. Liderul PSD a scris pe Facebook că „declarațiile privind blaturi sau înțelegeri oculte sunt neserioase și nu țin loc de vot”.

„Parlamentarii PSD vor vota mâine moțiunea de cenzură! Guvernul Orban trebuie să plece, a produs deja mult prea mult rău.

Mă aștept ca și partenerii noștri să fie serioși și parlamentarii lor să voteze pentru demiterea acestui guvern.

Declarațiile privind blaturi sau înțelegeri oculte sunt neserioase și nu țin loc de vot”, a fost mesajul postat de Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

Surse din PSD par să confirme totuşi înţelegerile de culise

Cu toate că PSD şi partenerii din Parlament, ajutaţi şi de deputaţii minorităţilor naţionale fideli PSD, ar avea voturile necesare pentru a trece moţiunea de cenzură, acest lucru probabil că nu se va întâmpla, susţin şi surse din interiorul Partidului Social Democrat pentru Adevărul.

„Una e realitatea pe hârtie, alta e realitatea din Parlament. Unii parlamentari PSD vor lipsi de la vot, alţii au trecut deja în barca PNL, dar abia luni vom afla oficial. S-a negociat intens zilele acestea, PNL a aruncat cu promisuni în parlamnetarii noştri şi nu doar cu promisiuni”, au declarat sursele respective.

Sursă foto: INQUAM/George Călin