Un greu de la TikTok, cunoscuta aplicație asupra căreia a pus tunurile Donald Trump, a luat o decizie bombă. CEO-ul TikTok, Kevin Mayer a dat lovitura supremă și a demisionat după doar 4 luni în funcție, relatează CNN.

„În ultimele săptămâni, întrucât mediul politic s-a schimbat brusc, m-am gândit mult la schimbările structurale de care va avea nevoie compania și ce înseamnă acest lucru pentru rolul global pe care mi l-am asumat. Cu inima grea vreau să vă anunț pe toți că am decis să părăsesc compania”, a scris el într-un mesaj către angajați.

Acesta a fost director de top la Disney și fusese angajat în urmă cu patru luni de zile pentru a conduce aplicația, prima a companii chineze care a câștigat atât de mult teren în țările occidentale. Pe lângă responsabilitățile sale de CEO, Mayer a devenit și manager al ByteDance, compania care deține TikTok

TikTok se află însă într-un război deschis cu Donal Trump și guvernul SUA, președintele american amenințând că va interzice aplicația dacă nu este vândută de ByteDance.

Preşedintele american Donald Trump acuză platforma de luni de zile că fură date ale utilizatorii americani în beneficiul regimului de la Beijing, fără a aduce dovezi. Între timp, Donald Trump a semnat două decrete menite să forţeze ByteDance, proprietarul chinez al TikTok, să vândă rapid operaţiunile americane ale reţelei, în caz contrar aplicaţia urmând să fie blocată.

„De aproape un an, am încercat să discutăm cu guvernul SUA pentru a găsi o soluţie. Dar ne-am găsit în faţa unei administraţii care nu acordă nicio importanţă faptelor, nu respectă procedurile legale şi încearcă să se amestece în negocierile dintre companii private”, a fost reacția TikTok.

În plus, TikTok a contestat decretul președintelui Donald Trump de a le interzice operațiunile din SUA.

Conform unei postări pe blog, compania a argumentat că această interdicție îi împiedică dreptul la un proces echitabil, lucru garantat de al cincilea amendament al Constituției SUA.