Lovitură dură pentru Raed Arafat! Șeful DSU nu se poate impune în fața lui Alexandru Rafila

Gheorghe Falcă, europarlamentar liberal, a declarat vineri seara, la Antena 3, că întotdeauna, atunci când vine vorba despre relația dintre un secretar de stat și un ministru, ministrul mereu câștigă, referindu-se la relația profesională dintre șeful DSU, Raed Arafat, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Nu-mi dau seama de aici (care e relatia intre Alexandru Rafila si Raed Arafat), dar intotdeauna in relatia intre un secretat de stat si un ministru castiga ministrul. Deci nu cred ca va fi o competitie, ci doar mai multa responsabilitate din partea ministrului”, a comentat Falcă, vineri, la Antena 3.

Încă nu s-a discutat despre mutarea atribuțiilor

Alexandru Rafila a declarat anterior că nu a discutat cu premierul Nicoale Ciucă despre mutarea atribuțiilor privind gestioanrea pandemiei de coronavirus de la Departamentul pentru Situații de Urgență la Ministerul Sănătății.

„Nu am discutat cu domnul doctor Arafat despre acest subiect, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din ţară în ultima perioadă, dar după ce noul guvern se va instala, voi avea discuţii în primul rând cu prim-ministrul şi cu ministrul de Interne şi, bineînţeles, şi cu domnul Arafat, pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. (…) Trebuie, totuşi, ca Ministerul Sănătăţii, într-o criză de sănătate, să aibă cuvântul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat Rafila, recent, la Palatul Parlamentului.

De asemenea acesta a mai spus că CNSU nu trebuie să dispară, dar rolul Ministerului Sănătăţii atunci când e vorba de o criză sanitară „trebuie să fie rolul primordial”.

Ce spune despre o posibilă shimbare din funcție a lui Raed Arafat

Totodată, acesta a mai fsot întrebat dacă Raed Arafat ar trebui schimbat din funcția pe care o are. Minsitrul Sănătății a declarat că nu este treaba sa acest aspect și că nu a auzit să de vorbească despre acest subiect.

„Nu este treaba mea în vreun fel acest lucru. Nu cunosc, nu am auzit despre o astfel de intenţie. Important este ca fiecare să ne facem cât mai bine treaba acolo unde suntem nominalizaţi. În ce priveşte activitatea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, este în mod evident o activitate de bună calitate. Nu contest lucrul ăsta”, spunea Alexandru Rafila.