Elena Udrea a anunțat marți, 25 februarie, că dorește amânarea procesului, după ce și-a pierdut avocatul.

Decizia acestuia a fost dezvăluită într-un ultim moment, fără a se mai putea modifica ceva.

Astfel, fostul ministru al Turismului a fost nevoit să spună în fața magistraților de la Curtea de Apel București că dorește amânarea procesului de judecată din cauza rezilierii contractului cu apărătorul său.

„După o relație de cinci ani. Rugămintea e să îmi acordați termen”, a fost rugămintea Elenei Udrea.

Instanța a venit și cu un răspuns pentru fosutl ministru. Potrivit acesteia, există o sincopă în situația aferentă, anume că avocatul său sigur are la cunoștință faptul că rezilierea cu o zi înainte poate fi un abuz de drept.

„Sunt convinsă că știți că domnul avocat cunoaște că rezilierea cu o zi înainte poate fi un abuz de drept. Înțeleg că nu s-a mai întâmplat și că nu se va mai întâmpla. Este adevărat că și protestul magistraților a dus la amânarea cauzei. Dar avem martori de audiat și unui din trei vine a treia oară”, a adăugat Udrea.

Când va fi următorul termen?

Următorul termen în cazul Elenei Udrea este pe data de 24 martie.

De asemenea, Alexandru Chiciu, fostul avocat al fostului ministru al Turismului, a susținut ideea că nu au existat neînțelegeri sau probleme între cei doi, ci doar că o serie de clauze au ajuns la termen și nu au fost reînnoite, conform mediafax.ro.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de către DNA sub acuzarea pentru instigare la luare de mită și spălare de bani. Acest lucru a avut loc în anul 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.