Vești proaste pentru șoferi, în special pentru cei care vor să călătorească la drum lung. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că emiterea rovinietei şi a peajului va fi întreruptă vineri, 15 ianuarie, în intervalul orar 00:05 – 6:00, ca urmare a unor lucrări de actualizare a tehnologiilor sistemului informatic.

În același timp, sursa citată mai precizează că utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi vor trebui să achite peajul pentru utilizarea podurilor peste Dunăre, între Feteşti şi Cernavodă, în data de 15 ianuarie 2021, până cel târziu ora 00:00 a zilei următoare.

De asemenea, în cazul în care utilizează în data de 15 ianuarie infrastructura pentru care se aplica tariful de utilizare, şoferii pot achita rovinieta până cel târziu la ora 00:00 a zilei respective.

Nu este prima oară când șoferii pățesc acest lucru

De menționat este faptul că nu este prima oară când există o serie de probleme în ceea ce privește emiterea rovinietei. Mai mulți șoferi români s-au aflat într-o situație similară și anul trecut, de mai multe ori.

În urmă cu doar câteva luni, Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța că emiterea peajelor prin intermediul Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei (SIEGMCR) a mai fost îngreunată sau întreruptă pentru perioade scurte de timp, din cauza unor lucrări de modernizare a sistemului de comunicaţii central.

La acel moment, CNAIR le recomanda utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale care întâmpină astfel de probleme să achite acest tarif până la sfârşitul zilei următoare trecerii.

Același lucru s-a întâmplat și la începutul lunii noiembrie, când șoferii nu au putut să plătească tarifele pentru rovinietă nici prin SMS, dar nici online.