„CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că în data de 01.11.2020, în intervalul orar 10:00-19:00, ca urmare a unor lucrări de mentenanţă a sistemelor informatice cu care SIEGMCR este interconectat, emiterea rovinietelor şi peajelor prin intermediul SMS, sau prin intermediul portalului www.erovinieta.ro şi aplicaţiei eTarife nu va fi disponibilă”, se precizează într-un comunicat al companiei.

In prezent, puteti achitiona peajul (tarif trecere pentru utilizarea podurilor intre Fetesti si Cernavoda) prin intermediul SMS daca detineti abonament sau cartela preplatita de la operatorii de telefonie mobila ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE si RCS&RDS.

Pasii pe care un utilizator trebuie sa-i urmeze sunt:

1 – se trimite la 7577 textul care contine numarul de inmatriculare si categoria tarifara corespunzatoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4).

2 – se va primi un mesaj prin care se cere sa confirme achizitia (mesajul va contine informatii detaliate despre achizitie, inclusiv costul total).

3 – pentru confirmarea achizitiei, se trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul DA , ulterior primirii mesajului de la pasul 2 – in maxim 3 ore

4 – se va primi un mesaj de confirmare a achizitiei ce va contine seria peajului, categoria acestuia, numarul de inmatriculare pentru care a fost emis si data la care perioada de valabilitate expira.

Cum cumpărați rovinietă?

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul:

a) Va transmite la numarul de telefon alocat, prin mesaj text, numarul de inmatriculare al vehiculului si tipul acestuia, conform clasificarii prevazute in anexa nr.1 la Ordonanta.

b) Va primi un mesaj text, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate, prevazute la lit. a)

c) Va confroma emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text

d) Va primi un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, care va contine urmatoarele informatii care se inregistreaza in baza de date SIEGMCR

(i) Seria rovinietei

(ii) Numarul de inmatriculare al vehiculului

(iii) Tipul vehiculului, conform clasificarii prevazute la anexa nr.1 la Ordonanta

(iv) Anul, luna, ziua expirarii valabilitatii rovinietei

Pe langa informatiile prevazute la alin.(8) lit. d), in baza de date a SIEGMCR se vor inregistra si urmatoarele informatii:

(i) Seria unica a tranzactiei

(ii) Numarul de indentificare al vehiculului, astfel cum acesta este identificat si furnizat in mod automat de baza de date a Ministerului Afacerilor Interne – Directia regim premise de conduceresi inmatriculare vehicule

(iii) Anul, luna, ziua si ora de la care este valabila rovinieta