Serviciul de emitere rovinietă şi peaj prin SMS nu va fi posibil sau va funcţiona cu intermitenţe în după-amiaza zilei de joi, ca urmare a unor a unor intervenţii la sistemele informatice, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că, urmare a unor intervenţii la sistemele informatice ce au implicaţii în funcţionarea corespunzătoare a SIEGMCR, în data de 27.08.2020, în intervalul orar 18:00 – 20:00, există posibilitatea ca emiterea rovinietelor şi a peajelor prin intermediul SMS, a portalului www.erovinieta.ro şi a aplicaţiei destinată telefoanelor mobile, etarife, nu va fi posibilă sau va funcţiona cu intermitenţe”, se arată într-un comunicat al instituţiei, transmis miercuri Agerpres.

Potrivit sursei citate, în aceste condiţii, pentru a evita aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, utilizatorii au obligaţia de a achita tarifele la punctele de lucru ale distribuitorilor autorizaţi.

Informaţii cu privire la punctele de lucru ale distribuitorilor autorizaţi se regăsesc pe pagina de internet a CNAIR.

Pe de altă parte, CNAIR a anunțat recent că vor fi puse în funcțiune două noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România.

Prin intermediul punctelor de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), în vederea sancţionării cu amendă contravenţională, conform prevederilor OG 15/2002 cu modificările şi completările ulterioare.

Acestea sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Naidăs şi Vulcani. În total vor fi astfel 108 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Potrivit sursei citate, punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR.

„Adresăm conducătorilor auto rugămintea de a verifica înainte de a utiliza reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi valabilitatea rovinietei. Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziţia acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).”, se menţionează în comunicat.