CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că, urmare a unor lucrări de mentenanţă pentru înlocuirea unor echipamente de tip firewall, în data de 6.8.2020, în intervalul orar 7:00 – 9:00 există posibilitatea ca emiterea rovinietelor şi a peajelor prin intermediul SMS să funcţioneze cu întreruperi totale sau parţiale”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în aceste condiţii, pentru a evita aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, în situaţia în care nu se reuşeste achitarea rovinietei/peajului prin SMS, utilizatorii au obligaţia de a achita tarifele prin intermediul celorlalte modalităţi puse la dispozitie de către CNAIR (www.erovinieta.ro, aplicaţia mobilă etarife) sau în punctele de lucru ale distribuitorilor autorizaţi.

Cum se achiziționează rovinieta prin SMS

 • La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul:
 • Va transmite la numarul de telefon alocat, prin mesaj text, numarul de inmatriculare al vehiculului si tipul acestuia, conform clasificarii prevazute in anexa nr.1 la Ordonanta.
 • Va primi un mesaj text, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate, prevazute la lit. a)
 • Va confroma emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text
 • Va primi un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, care va contine urmatoarele informatii care se inregistreaza in baza de date SIEGMCR:
 1. Seria rovinietei
 2. Numarul de inmatriculare al vehiculului
 3. Tipul vehiculului, conform clasificarii prevazute la anexa nr.1 la Ordonanta
 4. Anul, luna, ziua expirarii valabilitatii rovinietei

Pe langa informatiile prevazute la alin.(8) lit. d), in baza de date a SIEGMCR se vor inregistra si urmatoarele informatii:

 • Seria unica a tranzactiei
 • Numarul de indentificare al vehiculului, astfel cum acesta este identificat si furnizat in mod automat de baza de date a Ministerului Afacerilor Interne – Directia regim premise de conduceresi inmatriculare vehicule
 • Anul, luna, ziua si ora de la care este valabila rovinieta