Lovitură cruntă pentru Liviu Dragnea! L-au dat afară definitiv

Eliberarea lui Liviu Dragnea din Penitenciarul Rahova i-a lăsat rece pe liderii PSD. În timp ce Marcel Ciolacu s-a rezumat doar la un mesaj în care îi urează sănătate, subliniind că nu dorește să comenteze declarațiile despre PSD, Sorin Grindeanu a spus clar că Dragnea nu mai are ce căuta în partid.

Prim-vicepreședintele, Sorin Grindeanu, social-democraților a fost întrebat dacă Dragnea mai are loc în partid. Acesta a răspuns că nu, precizând că statutul îi interzice acest lucru.

 ”Liviu Dragnea a lăsat partidul în 2019 într-o zonă izolată la nivel european și în degringoladă (…) Liviu Dragnea nu mai are ce să caute în PSD, statutul îi interzice acest lucru.”, spunea Sorin Grindeanu, citat de știrileprotv.ro.

Amintim că statutul PSD îi interzice să fie membru, atât timp cât este eliberat condiționat. În plus, până în 2024, acesta  nu are dreptul să fie ales sau numit în vreo funcție publică și nici să desfășoare o activitate similară cu cea care a fost condamnat.

În ce partid ar putea intra fostul lider PSD

Liviu Dragnea primește prima ofertă politică! Partidul Forța Națională salută ieșirea fostului președinte PSD din închisoare și îi propune să lupte împreună pentru idealurile comune.

Partidul Forța Națională, prin statutul său, se declară apărător al valorilor care definesc democrația în ansamblu. Se descrie ca un partid suveranist, al cărui program de guvernare se bazează pe conceptul de naționalism economic.

Liviu Dragnea nu știe dacă va reveni sau nu în politică

Joi după amiaza, fostul lider PSD, Liviu Dragnea a fost eliberat din Penitenciarul Rahova. În fața închisorii, acesta a fost așteptat de mai mulți jurnaliști care urmau să-i pună câteva întrebări și de susținătorii acestuia care aclamau ”libertate”. O vârstnică avea cu ea steagul României pe care era prinsă poza fostului lider social-democrat.

Liviu Dragnea le-a povestit jurnaliștilor că perioada în care a fost încarcerat a fost o perioadă de chin și suferință, fiind supus la mai multe abuzuri. El a spus că atunci când a intrat la închisoare România era o țară prosperă, dar că acum avem parte de dictatură.

În ceea ce privește revenirea în politică, fostul lider social-democrat a spus că va face acest lucru doar dacă va avea pentru ce și pentru cine. Întreabat ce va face de acum încolo, el a spus că va lucra la firma fiului său.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea