Lovitură în plin primită de către președintele Klaus Iohannis. Totul a devenit oficial chiar de astăzi. Un nou partid, evident situat în opoziție cu șeful statului, a luat naștere astăzi.

Lovitură cruntă pentru Iohannis!

Conducerile Pro România și ALDE au decis să fuzioneze și vor candida împreună la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Victor Ponta spune că noua formațiune este o necesitate pe scena politica, pentru a exista o alternativa la viitoarea putere PNL-USR-UDMR-PMP.

„PSD nu vrea sa fie un partener in opozitie fata de Iohannis si PNL. Au mers si merg pe ideea unui blat plitic, accepta sa fie un sac de box pe care il lovesc penelistii pe rand. Si noi si ALDE ne-am dorit si la locale si parlamentare sa facem o alianta prin care sa dam jos Guvernul Orban si sa-i invingem in alegeri.

De fiecare data de la lideri PSD au venit pretexte. Vor sa piarda, nu vor sa deranjeze, vor sa faca non-combat. Noi ne vom lupta cu PNL, cu Klaus Iohannis, cu USR”, a declarat Victor Ponta.

De aceeași părere este și Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE a spus că noua formatiune va fi una de centru, de factura social-liberala”. „Vom asigura echilibru, vom juca rolul unei busole pe scena politica, pentru ca exista tendinte de derapaje grave la actuala putere”, a dezvăluit Tăriceanu.

Surse apropiate negocierilor spun ca noul partid se va numi ”Pro România Social-Liberal”.

Liderul noului partid va fi Victor Ponta, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu va fi președintele Consiliului Național, adică omul numărul 2 în partid și cel care va avea în coordonare mai multe structuri ale partidului nou înființat.

În ceea ce privește organizarea în teritoriu, se va merge pe un sistem de co-președinție, cu un lider de la Pro România și unul de la ALDE. După ce vor fi stabilite chestiunile de principiu, totul se va fi oficializa în cadrul câte unui Congres organizat separat și ulterior un prim Congres al noului partid.