„Responsabilitatea pentru situația în care se află astăzi România aparține în integralitate Guvernului condus de Iohannis! Oricât de mult balet ar face președintele în fiecare miercuri, în încercarea disperată de a-i spăla pe Orban și gașca sa de hoți și incompetenți.

Să ai toată puterea, dar să dai vina pe români pentru că Guvernul tău a scăpat total de sub control pandemia este groaznic de grețos! Este prea mult!

  • Românii sau Iohannis și PNL au deschis școlile fără nicio măsură de protecție necesară?!
  • Românii sau Iohannis și PNL au ținut cu dinții să fie alegeri, în aceleași școli nepregătite pentru pandemie?!
  • Românii sau Iohannis și PNL sunt de vină că, deși sunt de 10 luni la guvernare, nu mai există stocuri de Remdesivir, medicament esențial în tratarea coronavirusului?!
  • Românii sau Iohannis și PNL sunt vinovați pentru că nu se găsesc nici măcar vaccinurile antigripale?! Sau banalul Euthyrox?
  • Românii sau Iohannis și PNL sunt vinovați că achiziția de ventilatoare a ajuns pe masa DNA și nu în spitale, unde trebuia?!

Ați mers prea departe cu tupeul! Voi sunteți singurii responsabili pentru fiecare dintre miile de persoane infectate în fiecare zi! Voi și dorința bolnavă de a păstra cu orice preț puterea!

Românii sunt adevărații eroi! Pentru că au făcut tot ce au putut să se protejeze! Fără sprijin din partea DSP-urilor, fără niciun sprijin din partea guvernului, fără măcar o comunicare coerentă din partea autorităților!

P.S. Problemele românilor sunt locurile de muncă, accesul la sănătate și educație reală, siguranță alimentară. Nu foamea voastră de bani și putere!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Se amână alegerile parlamentare?

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă PSD va susţine propunerea legislativă a deputatului independent Adrian Dohotaru de amânare a alegerilor parlamentare. Potrivit celor spuse de Ciolacu, decizia depinde de „gestionarea pandemiei”.

„Vom vedea în acel moment, în funcţie de cum evoluează pandemia. Nu PSD va amâna aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, cred că este legitim un vot în Parlament de a se amâna alegerile. Momentan nu este supus la vot. Vom vedea în funcţie de cum evoluează pandemia. Proiectul ar trebui votat de mai multe forţe politice ca să treacă de Parlament (…) În acest moment avem o rată de infectare de 25%. Nu PSD amână alegerile. PSD se pregăteşte de alegeri pentru data de 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil să avem o amânare a alegerilor”, a transmis Marcel Ciolacu după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.