Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă PSD va susţine propunerea legislativă a deputatului independent Adrian Dohotaru de amânare a alegerilor parlamentare. Potrivit celor spuse de Ciolacu, decizia depinde de „gestionarea pandemiei”.

„Vom vedea în acel moment, în funcţie de cum evoluează pandemia. Nu PSD va amâna aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, cred că este legitim un vot în Parlament de a se amâna alegerile. Momentan nu este supus la vot. Vom vedea în funcţie de cum evoluează pandemia. Proiectul ar trebui votat de mai multe forţe politice ca să treacă de Parlament (…) În acest moment avem o rată de infectare de 25%. Nu PSD amână alegerile. PSD se pregăteşte de alegeri pentru data de 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil să avem o amânare a alegerilor”, a transmis Marcel Ciolacu după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Proiectul de amânare a alegerilor parlamentare

Deputatul independent Adrian Dohotaru a anunţat că a depus la Senat un proiect de lege prin care propune amânarea alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie 2021.

Propunerea legislativă a intrat în circuitul legislativ, fiind trimisă de Biroul permanent al Senatului pentru avize la Guvern, Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social, a afirmat luni preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Marcel Ciolacu a declarat că este prematur să se pronunţe cu privire la scorul pe care partidul îl va obţine la alegerile parlamentare, însă a susţinut că social-democraţii vor fi primii ca şi la locale.

„Să facem o analiză, ca şi data trecută, o să avem discuţii cu fiecare organizaţie care îşi asumă un anumit scor şi atunci eu, în funcţie de cum şi-au asumat organizaţiile scorul politic, o să vin. Aţi văzut că nu am o problemă cu asumatul, absolut toate lucrurile pe care mi le-am asumat, le-am făcut. E un pic prematur. Cu adevărat, nu merg să pierd, vă zic cu certitudine că (…) ne vom organiza să fim primul partid din România în continuare, ca şi la locale”, a spus Ciolacu.