Lovitură cruntă pentru Florin Cîțu: A fost anunțată o moțiune de cenzură! Când toți ochii erau îndreptați spre PSD, anunțul legat de moțiune a venit din altă parte.

Această veste îi cade cum nu se poate de prost Premierului Florin Cîțu, care este contestat în acest moment chiar din interiorul Guvernului.

Lovitură cruntă pentru Florin Cîțu: Cade Guvernul?

George Simion, co-fondatorul partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

”Alianța pentru Unirea Românilor a decis depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. În primele zile ale sesiuniii parlamentare am inițiat aceste dialoguri cu parlamentari din toate partidele politice.

Considerăm că Guvernul Cîțu trebuie să părăsească cât mai repede Palatul Victoria pentru că e un pericol la adresa românilor.”, a declarat miercuri George Simion, potrivit antena3.ro.

În urmă cu două zile, liderul PSD Marcel Ciolacu declara că formațiunea pe care o conduce va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu în momentul în care vor avea toate cele 234 de voturi necesare pentru ca aceasta să treacă.

Poziția liderului PSD

”Domnul Prim-ministru Cîțu ar fi trebuit să fie plecat de cel puțin o săptămână din fruntea Guvernului României. Ori prin demisie, cum ar fi făcut orice om responsabil de stat, ori să i se ceară demisia de către cel care l-a susținut Prim-ministru al României, de către cel care și-a dorit această coaliție a pierzătorilor, dl. Klaus Iohannis.

Motivele principale sunt explozia prețurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare, dar și faptul că avem un Prim-ministru penal condamnat și țepar dovedit, în urma documentelor pe care le-am citit cu toții.

Din punctul nostru de vedere s-a ajuns prea departe. Am înghețat veniturile românilor, atât în zona privată cât și publică, am înghețat și salarii și alocații pensii. Și pe de altă parte avem cea mai mare explozie de prețuri din ultimii 30 de ani.

Am decis în unanimitate de voturi că vom depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune. Ca să fiu foarte clar, în acest moment, partea de Opoziție a Parlamentului are 204 voturi”, a spus Ciolacu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.