Lovitură cruntă pentru Emmanuel Macron. Cine ar putea fi noul președinte al Franței

Marine Le Pen, liderul partidului Adunarea Națională (RN), fostul Front Național, a decis să plece de la conducerea acestuia pentru a putea candida împotriva lui Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale din 2022, informează France Presse.

“La următorul congres, nu, deoarece este un congres care va legitima candidatul la alegerile prezidenţiale, şi trebuie mai întâi să fiu realeasă. Dar apoi, da, deoarece este necesar să nu fiu doar candidata RN”, a declarat Marine Le Pen într-un interviu pentru publicaţia lunară franceză L’Incorrect, care a întrebat-o dacă poate confirma plecarea de la conducerea partidului.

Probabilitatea unei victorii este mare

Aceasta a mai spus că probabilitatea unei victorii nu a mai fost niciodată atât de mare.

“Dată fiind posibilitatea unei victorii (la alegerile prezidenţiale – n.r.) care nu a mai fost niciodată atât de mare, trebuie să fiu candidata tuturor celor care vor să ducă lupta naţională”, a spus ea.

Decizia de a candida pentru funcția de șef al statului nu este nouă. Aceast s-a gândit din luna februarie să renunțe la șefia partidului Adunarea Naţională. Totuși, aceasta dorește să își susțină,în continuare, mișcarea sa politică.

Jordan Bardella, vicepreședintele partidului, a precizat că plecarea lui Marine Le Pen de la conducerea RN va avea loc “probabil după încheierea verii”.

RN va avea la începutul lui iulie cel de-al 17-lea său congres, la Perpignan (sud), unde ar urma să fie validată, fără surprize, candidatura lui Marine Le Pen la prezidenţiale.

Şefa RN şi-a luat “concediu” de la preşedinţia partidului şi între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din Franţa din 2017.